Kiss József Tartalom Elõzõ Következõ

DR. KISS JÓZSEF (MSZP): Csak kétperces idõkeretben szeretnék szólni, elnök úr! Köszönöm a szót.

Pallag László képviselõ úr hozzászólásában volt egy olyan rész, ami talán a közvéleményben félreértésre adhat okot, s nem kizárt, hogy a rádiót még többen hallgatják az országban. Tehát a törvényjavaslatban nem az szerepel, hogy társas vállalkozásban csak akkor lehet szolgálati idõt szerezni, ha rendesen fizetik a járadékot, mint ahogy azt képviselõ úr említette, hanem az szerepel, hogy a társas vállalkozás tagjai, tulajdonosai szerezhetnek csak akkor szolgálati idõt.

(17.50)

Az alkalmazottak - akár társas vállalkozás alkalmazottai is - természetesen automatikusan szolgálati idõt szerezhetnek a társas vállalkozásban is. Ugyanakkor úgy érzem, hogy ez a fontosabb elem, miszerint a tulajdonosok gondoskodjanak arról, hogy vállalkozásaik befizessék a járulékokat. Miért mások befizetett járulékaiból kellene szolgáltatást biztosítani azoknak, akik saját maguk felelõssé tehetõk ezért?

A másik: Selmeczi Gabriella képviselõ asszony hozzászólásából két olyan elemet szeretnék kiemelni, amivel nagymértékben egyetértek. Egyetértek azzal, hogy kényelmesebb idõszakban sokkal jobban lehetne tárgyalni reformszempontokból bizonyos törvényjavaslatokat. Biztos, hogy nem feltétlenül használ egy törvénymódosítás tárgyalásának az, ha idõben és tartalomban is összecsúszik a költségvetéssel és a költségvetési vitával.

A másik, amit szeretnék kiemelni: a Fidesz, úgy látszik, következetesen képviseli azt, amit Fideszként képviselt, mint Fidesz-Magyar Polgári Pártként, amikor Mária Terézia-kori jogintézményként említi a gyógyszerészek személyi jogát. Én bízom abban, hogy egy átfogóbb mértékû átalakításnál is partner lesz ebben az esetben a Fidesz, hogy egy korszerû, többszektorúságot feltételezõ módosítás is egyszer a Ház elé kerülhessen.

Köszönöm. (Taps a kormányzó pártok padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage