Sepsey Tamás Tartalom Elõzõ Következõ

DR. SEPSEY TAMÁS, az önkormányzati és rendészeti bizottság kisebbségének elõadója: Elnök úr, köszönöm a szót. Igen jó néven vettem volna, ha miniszter úr figyel arra, amit a kisebbségi vélemény elõadójaként elmondok. S venné a fáradságot, hogy utána nézne, a személyi számnak a használatát mikor biztosította a magyar törvényhozás, milyen határidõvel, s akkor egyértelmû lenne. Miniszter úr téved. De errõl majd egy interpelláció keretében a Ház elõtt úgyis vitatkozhatunk.

A másik viszont: Hangsúlyoztam, hogy a kisebbségi vélemény a határozati javaslat kapcsán keletkezett, nem pedig a határidõ meghosszabbításával összefüggõ törvénymódosítással kapcsolatban. Ha miniszter úr figyelt volna, akkor tudomásul vehette volna, lehet, hogy fájdalmas tudomásként, hogy azt nem ellenezte a kisebbségi vélemény az önkormányzati bizottságban, mert kényszerhelyzet állt elõ, valóban a határidõt meg kell hosszabbítani.

Viszont a határozati javaslat idõszerûségével és szükségességével kapcsolatban alakult ki kisebbségi vélemény, amelynek indokait részletesen ismertettem. Bár ha tudom, hogy ilyen csekély a fogadókészség, akkor lehet, hogy eltekintettem volna tõle. Köszönöm szépen. (Taps az MDF padsoraiban.)

(18.30)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage