Sepsey Tamás Tartalom Elõzõ Következõ

DR. SEPSEY TAMÁS (MDF): Elnök úr, köszönöm a szót. Tisztelt Képviselõtársaim! Tisztelt Tóth Pál Képviselõtársam! Az Országgyûlésben politizálnunk kell, és igenis néven kell nevezni, hogy kik a felelõsek egy súlyos alkotmánysértésért. Ha nem ezt tennénk, gyakorlatilag mi magunk is cinkosok lennénk egy alkotmánysértésben. Ezt ne tessék kormánypártiként szemünkre hányni, mint ahogy én sem hányom az ön szemére, hogy természetesen kormánypárti képviselõtársát találja alkalmasnak arra, hogy szakszerûen szóljon errõl az Országgyûlésben. Igaz, hogy utána ezeket a szakszerû hozzászólásokat szakszerûtlen szavazás követi, és az Alkotmánybíróság alkotmányellenesnek találja az önök szakszerû szavazását.

Szakmai vita azért nem folyik, mert értelmetlen dolog úgy szakmai vitát folytatni, hogyha ez az országgyûlési határozati javaslat december 5-én kerül majd részletes vitára, 12-én szavazhatunk a módosító javaslatokról, 17-én lesz a zárószavazás, és körülbelül december 27-28-a táján hatályba lép a kihirdetést követõ nyolcadik napon! Úgy tetszik gondolni, képviselõtársam, hogy a miniszter úr által említett december 20-ai határidõ valóban megfelel a kormányzatnak arra, hogy a vitában elhangzott szakmai érveket mérlegelje és beépítse abba a törvényjavaslatba, ami a miniszter úr szerint már közigazgatási egyeztetésen van? (Tóth Pál: Igen!) A vitát akkor érdemes folytatni - ezt Rubovszky képviselõtársam is elmondta -, ha elõtte hatpárti egyeztetést tartunk, vagy valóban megfelelõ idõt fordítunk arra, hogy legalább látszólag meglegyen a lehetõsége annak, hogy az Országgyûlésben elhangzottakat a kormányzat figyelembe veszi.

Elmondtam a határidõket - a kormányzat fizikailag képtelen arra, hogy teljesítse ezeket! Azt hiszem, nem lehet szakmai észrevételeket elvárni tõlünk, mert ezek falra hányt borsót jelentenének. Köszönöm szépen.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage