Deutsch Tamás Tartalom Elõzõ Következõ

DEUTSCH TAMÁS (Fidesz): Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Tisztelt Országgyûlés! A tegnapi, napirend elõtti hozzászólásomhoz képest újat nem tudok mondani, tehát azt megismételni nem kívánom. (Derültség.) Ellenben a tegnapi nagy tetszésre való tekintettel, ami elsõsorban kormánypárti oldalról érkezett, természetesen továbbra is fenntartjuk azt a politikai álláspontunkat, amelyet tegnap is elmondtunk.

De komolyabbra fordítva a szót, azért arra hadd mutassak rá, amit én rendkívül fontosnak érzek és ami rendkívül veszélyes jelenség a kormányzat személyzeti politikájában. Bokros Lajos az elmúlt hónapok során több alkalommal is világgá kürtölte azt, hogy ilyen vagy olyan okból - legyen ez megalapozott véleménye szerint, vagy véleményünk szerint megalapozatlan - egy- két héten belül le fog mondani, felajánlotta lemondását, lemondását helyezi kilátásba. Amikor Magyarország nemzetközi megítélése egyébként is rendkívül sokat romlott az elmúlt másfél esztendõben, ebben a helyzetben ez a pénzügyminiszteri magatartás tíz- és százmillió dollárokban mérhetõ károkat okoz az országnak.

Nincs az a komoly, megfontolt külföldi befektetõ, aki egy egyébként is bizonytalan gazdaságpolitikát folytató országba hozná a tõkéjét akkor, amikor másfél-kéthavonta azt hallja, hogy a kormány által rendkívül fontos személyiségnek tartott pénzügyminiszter másfél-kéthetente a lemondás gondolatával foglalkozik. Konkrét információk állnak rendelkezésünkre arról, hogy Bokros Lajos elmúlt hét végén bejelentett vagy felajánlott lemondása már majdnem megkötött üzletektõl tántorított el külföldi befektetõket, mondván, õk egy ilyen bizonytalan országba nem kívánnak beruházni.

Ilyen értelemben tehát ezeket a kicsinyes politikai huzavonákat ebbõl a szempontból is át kellene gondolni, mit és mennyiben ártanak a Magyar Köztársaságnak.

Köszönöm a figyelmüket. (Taps az ellenzék padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage