Latorcai János Tartalom Elõzõ Következõ

DR. LATORCAI JÁNOS (KDNP): Köszönöm szépen, elnök asszony. Tisztelt Képviselõtársaim! Én itt, a mai napon Pusztai Erzsébet asszony, Lányi Zsolt és Deutsch Tamás képviselõtársaim napirend elõtti hozzászólásaiból az országért való aggódást és felelõsségvállalást éreztem ki, és semmiféle olyan árnyalat megítélésem szerint ebben nem fordult elõ, amelyik viccesnek tûnhetett.

Pusztai Erzsébet asszony konkrétan érintette a miskolci kongresszussal kapcsolatban a gazdaságfejlesztést; de azt hiszem, a másik két hozzászólás is valamilyen formában kapcsolódott ehhez.

Tisztelt Képviselõtársaim! Egy dologra szeretném ezzel kapcsolatban a figyelmüket ráirányítani. Úton-útfélen elhangzik, hogy a kormány gazdaságfejlesztõ, gazdaságélénkítõ tevékenységének eredményeként a jövõ évre a gazdaságfejlesztési alapba 15 milliárd forint kerül. Ez akkor is elhangzik, amikor ennek már a kongresszus csak hûlt helyét találta. A legoptimálisabb számítások szerint is pillanatnyilag nem lehet több ebben az alapban, mint 11,7 milliárd; hiszen a 15 milliárdból egyszer lejött egymilliárd forint az Idegenforgalom-fejlesztési Alap támogatására, egymilliárd lejött "A vendégségben '96-ban Magyarországra" támogatására - úgy hiszem, ezek természetesen nagyon fontos célok; csak a korrektség kedvéért szükséges ezeket elmondani -; 0,8 milliárdot pedig béresíteni kellett a kapcsolódó közalkalmazotti bérkövetelések kielégítésére, és 0,5 milliárd forint pedig elment egy 1995-ben fölvállalt determináció megvalósítására, vagyis a Hungaroringnek ilyen értelemben vett információs rendszerfejlesztésére.

Tisztelt Képviselõtársaim! Én azt hiszem, a gazdaságfejlesztés kérdésköre megköveteli, hogy jobban odafigyeljünk azokra a témákra, amelyek ténylegesen az elkövetkezõ idõszakban a kitörés lehetõségeit megfogalmazzák. Köszönöm. (Taps a jobb oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage