Barkóczy Gellért Tartalom Elõzõ Következõ

BARKÓCZY GELLÉRT (FKGP): Elnök úr, köszönöm a szót. Tisztelt Képviselõtársaim! Tisztelt Államtitkár Úr! A tulajdonviszonyok gyors rendezése és befejezése érdekében önök azt ígérték, hogy a jogos tulajdonokat minél elõbb rendbe teszik.

Somogy megyében az történt, hogy egy öttagú bizottság - amelynek tagjai a megyei földmûvelésügyi hivatal, a megyei kárpótlási hivatal, az erdõfelügyelet, az illetékes önkormányzatok képviselõi - az állami gazdaság vezetõivel közösen megegyezett abban, hogy ezeket a földterületeket kijelölik. Ezeknek a földterületeknek az anyagát felküldték a Földmûvelésügyi Minisztériumba jóváhagyás céljából. Sajnos azonban a megyei kárpótlási hivatalok hiába várták, visszajelzést nem kaptak, így a fent említett területekre nem tudtak árverési idõt kijelölni. Tudomásom szerint nagyon sok kárpótlási jegy van kint az állampolgároknál, melyekért földet szeretnének vásárolni, így a fent említett területekre nagy szükség lenne.

Kérdezem államtitkár urat, miért vonták vissza ezen területek kijelölését, illetve van-e lehetõség arra, hogy azoknak a területeknek a kijelölését, amelyek már megtörténtek, helybenhagyja a minisztérium.

Várom államtitkár úr válaszát. (Taps a jobb oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage