Kis Zoltán Tartalom Elõzõ Következõ

DR. KIS ZOLTÁN földmûvelésügyi minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Úr! Kedves Képviselõtársaim! Valóban igaz, hogy 1994. április 19-én még az elõzõ kormány - Szabó Tamás tárca nélküli miniszter úr vezetésével - egy olyan bizottságot hozott létre, amely kijelölte az úgynevezett II. számú pótkárpótlási földalapba kerülõ állami tulajdonú földeket. Számos helyen - így sajnos az ön választókörzetében is - ezek a kijelölések nem voltak teljesen pontosak. A kisebbik probléma az volt, ha természetvédelmi terület került bele, de nagyobb gondot jelentett az, amikor például egy sportpálya, egy üzem vagy egy temetõ is ebbe a körbe tartozott. Ennek az egyeztetése idõt vesz igénybe.

A minisztérium vezetése az adott helyi szervezeteket utasította az aranykorona-érték és a helyrajzi számok pontosítására, mert ez a kettõ sem stimmel. Ennek birtokában tudjuk most jelezni, hogy mintegy ezer hektár nagyságú - ez nem nagy szám -, 16 055 aranykorona értékû föld kerül az állami gazdaság területébõl árverezésre.

(14.10)

Az utóbbi négy hónapban 12 árverés már meg is történt a kijavított, egyeztetett adatok alapján, és jelzem képviselõ úrnak, hogy december 14-én Tamásiban és december 21-én Iregszemcsén tovább folytatódik. Tehát ahogy a helyszínrajzok elkészülnek, a kiigazítás megtörténik, akkor automatikusan kerülnek ezek a földterületek árverésre. Kérem, szíveskedjék tudomásul venni a választ. (Szórványos taps a kormánykoalíció padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage