Páva Zoltán Tartalom Elõzõ Következõ

PÁVA ZOLTÁN (MSZP): Tisztelt Miniszter Úr! Köszönöm a válaszát. Azért kértem szót az azonnali kérdések órájában, mert úgy ítélem meg - és ebben, azt hiszem, teljes az azonosság önnel -, hogy a TF helyzete azonnali intézkedést követel.

(14.30)

Az egyetem tizenegy napja ünnepelte fennállásának 70. évfordulóját, az európai testkultúra egyik legtekintélyesebb fellegvára a kölni egyetem után másodikként alakult meg szerte a világon. Mondanom sem kell, hogy ez az ünnepség kissé keserû volt, legalábbis a jövõt és a jelent illetõen. Pedig hetven év alatt 10 672 testnevelõ tanár végzett itt, s a TF-nek nem kis érdeme van abban, hogy világbajnokságokon, olimpiákon, Európa-bajnokságon sportolóink olyan jól szerepeltek.

A jelenlegi helyzet egy hároméves folyamat végkövetkezménye. Legutóbb a minisztériumból pénzügyi, gazdasági ellenõrzést végzõ szakemberek azt a lehetõséget találták, hogy mintegy 20 millió forintot lehetne bevételben teljesíteni, ha a TF sportegyesületei az edzésért és a versenyzésért terembérleti díjat fizetnek. Ez egy lehetetlen állapot, hiszen mint ön is tudja, a TF-en tanulóknak kötelezõ a TF SE-ben sportolniuk. Tisztelettel kérem önt, munkatársait, valamint képviselõtársaimat is, tegyünk meg mindent annak érdekében, hogy megmentsük ezt a nagy múltú egyetemet. Köszönöm szépen. (Taps.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage