Kovács László Tartalom Elõzõ Következõ

KOVÁCS LÁSZLÓ külügyminiszter: Tisztelt Képviselõ Úr! A hatpárti nekem is inkább tájékoztatónak tûnt, ugyanis a kormány nevében én tájékoztattam az ellenzéki pártokat és kormánypártokat a tervezett lépésekrõl, és nem nagyon hallottam javaslatokat - tisztelet a kivételnek -, amelyben kiegészítették volna ezt az eszköztárat.

Nos, a másik dolog, amit szeretnék elmondani: mi határozottan tesszük szóvá a nyelvtörvénnyel kapcsolatos problémákat, de európai stílusban. Nem tudom, hogyan lehetne határozottabban: ököllel az asztalt vagy cipõvel az asztalt továbbra sem kívánjuk verni.

Végül, képviselõ úr, szeretném azt is hangsúlyozni, hogy érvelésünkben hangsúlyozzuk: ez visszalépés az eddig gyakorlathoz, hogy több ponton ellentétes a szlovák alkotmánnyal, ellentétes az európai normákkal, és ellentétes a magyar-szlovák alapszerzõdéssel. Erre csak azért tudunk hvatkozni, mert van magyar-szlovák alapszerzõdés. És ez, hogy van, hitelesebbé teszi a magyar érvelést. Köszönöm. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage