Nemes Miklós Tartalom Elõzõ Következõ

NEMES MIKLÓS (FKGP): Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Miniszter Urak! A Balatonszepezdi Önkormányzat Polgármesteri Hivatalának jegyzõje testületi hozzájárulással eladta az önkormányzat törzsvagyonát képezõ, 452/9. helyrajzi számú, 486 négyzetméteres vízparti ingatlant, ami akkor még Névtelen tér elnevezéssel szerepelt. Figyelmen kívül hagyva több érvényben lévõ jogszabályt, a külföldi állampolgárral 1995. május 16-án megkötötte az adásvételi szerzõdést. Az ingatlan ekkor még közterület volt.

Ugyanez a jegyzõ 1995. július 6-án meghozta az 520/II/1995. számú határozatot, amely építési teleknek minõsítette a vízparti közterületet, így átírhatóvá vált az ingatlan. A Pénzügyminisztérium méltányosságból engedélyezte egy külföldi részére az ügyletet. A szabálytalanságok sorozatának eredményeként elidegeníthetõvé vált a Balaton-parti közterület, amit még belföldi lakos sem szerezhetett volna meg az érvényben lévõ jogszabályok megsértése nélkül.

Kérdezem a tisztelt miniszter urakat, mit kívánnak tenni ebben az ügyben, és azért, hogy a továbbiakban ehhez hasonló eset ne fordulhasson elõ.

Tisztelettel várom a választ. (Taps a jobb oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage