Varga Mihály Tartalom Elõzõ Következõ

VARGA MIHÁLY (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Kicsit megijedtem, hogy az Ipari Minisztériumból nincs jelen senki - nem tudtam, hogy ilyen átadás történt. (Dr. Suchman Tamás: Én sem! - Derültség.) De örömmel fogom fogadni Suchman Tamás válaszát. (Közbeszólások: Õ is!)

Tisztelt Miniszter Úr! Mint bizonyára ön elõtt is ismert, az ÁVÜ Rt. 1994. július 1-jei hatállyal az átalakulási törvény alapján megkísérelte létrehozni a Technika Kereskedelmi Részvénytársaságot. Ez a szándék azonban nem vezetett eredményre, a cégbíróság a cégbejegyzési kérelmet 1995 áprilisában elutasította.

A nyilvánosságot látott hírek szerint a Technika vállalat a folyamatos lesüllyedés állapotában van. Mind pénzügyileg, gazdaságilag, mind üzletileg az ellehetetlenülés felé tart. Az elmúlt hónapok során a cég mûködõképességének helyreállítására vonatkozó erõfeszítések nem jártak sikerrel. A vállalatnak jelentõs adóhátraléka, tb-tartozása van, export- és külképviseleti tevékenységbõl szintén 10 millió feletti tartozást halmozott fel, és kiszámíthatatlan a jelenleg folyó peres ügyek lezárásának hatása. A felszámolás beindításának veszélye a cég fölött állandósult.

Kérdezem ezért a tisztelt miniszter urat, milyen lépések történtek a cég veszteségeinek csökkentésére, és van-e valamilyen elképzelés a vállalat mielõbbi átalakulására.

Tisztelettel várom válaszát. (Taps a Fidesz padsoraiból.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage