Kis Zoltán Tartalom Elõzõ Következõ

DR. KIS ZOLTÁN földmûvelésügyi minisztériumi államtitkár: Tisztelt Elnök Úr! Kedves Képviselõtársam! Amikor ezt a kérdést megkaptam, körülbelül én is ilyen kételyekkel vettem a kezembe, mint ahogy ezt ön felteszi. A kézbesítõnek nem adunk vagy a képviselõnek adunk közvetlenül, most ehhez képest az írásban kezembe adott választervezet szerint a következõ történt.

Valóban kérték, hogy szíveskedjen a képviselõ úr bemenni, egyeztetnek, hogy az iratok mikor tekinthetõk meg, ugyanis - most idézem a levelüket - "A Legfõbb Ügyészség PLÜ 30451/1995. szám alatt keresetet nyújtott be a Fõvárosi Bírósághoz az ingatlan-nyilvántartási bejegyzés törlése iránt." A Fõvárosi Bíróság ennek alapján kereste meg a Fõvárosi Kerületek Földhivatalát a perindítás tényének és az érintett tulajdoni lapokra történõ bejegyzés végett.

Ezzel egyidejûleg az ügyben keletkezett eredeti iratok - köztük a 41425/1992. számú irat is - megküldését kérte. Az eredeti iratokat a Fõvárosi Kerületek Földhivatalának nem állt módjában a képviselõ úr részére megküldeni abban az inkriminált idõszakban, amikor ezt kérte. Ezt követõen, az iratok visszaérkezését követõ idõben tájékoztatták a képviselõt, hogy már átveheti a 41425. számú iratot, valamint másolatban kiegészítve a 41425/2/1995. iratot, és ez tudomásom szerint már ott van a képviselõ úrnál.

Ha ez nem így történt, mint ahogy ezt nekem leírták - ennek utána fogok nézni -, akkor itt úgyszintén, ahogy Suchman kollégám is jelezte, személyi konzekvenciák levonására kerül sor. Egyebekben az országgyûlési képviselõk jogállásáról szóló törvény ezt önnek nemhogy lehetõségként, hanem ezeknek a köztisztviselõknek kellõ eréllyel és kellõ törvényi felhatalmazással kötelezettségként is elõírja.

Elnézést kérek, hogy exkuzálnom kell magamat mások esetleges hanyagsága miatt. (Taps.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage