Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Tisztelt Országgyûlés! Kérdezem önöket, elfogadják-e a házbizottság H/1745/1. számú javaslatát a Házszabálytól való eltérésre. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 294... - közben jelzések történtek, hogy nem mûködött a szavazatszámláló gép; kérem, tegyék fel a kezüket azok, akiknél nem mûködött: 4 - ... tehát 294 plusz 4, azaz 303 (sic!) igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül az Országgyûlés a házbizottság javaslatát elfogadta.

Tisztelt Országgyûlés! Tegnapi ülésünkön több elõterjesztés általános vitáját lezártuk, de a részletes vitára bocsátásra nem került sor.

Indítványozom a tisztelt Országgyûlésnek, hogy a Magyar Köztársaság 1996. évi költségvetésérõl szóló törvényjavaslatot bocsássa részletes vitára. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Mielõtt kimondanám a határozatot - bejelentett hiányzókról van szó, közben utánanéztünk, azért nem mûködnek a gépek -, kérem bekapcsolni Csintalan Sándor, Kovács László miniszter úr, Mécs Imre gépét. Köszönöm szépen.

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 239 igen szavazattal, 44 ellenszavazattal, 15 tartózkodással a törvényjavaslatot részletes vitára bocsátotta.

Indítványozom a tisztelt Országgyûlésnek, hogy a személyi jövedelemadóról szóló törvényjavaslatot bocsássa részletes vitára. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 231 igen szavazattal, 73 ellenszavazattal, 3 tartózkodással a törvényjavaslatot részletes vitára bocsátotta.

Baja Ferenc igennel szavazott, kérem a gépét bekapcsolni. Kovács László külügyminiszter úr gépét kérném bekapcsolni, mert újra nem mûködött.

Indítványozom a tisztelt Országgyûlésnek, hogy a társadalombiztosításról szóló 1975. évi II. törvény, valamint a gyógyszertárak létesítésérõl és mûködésük egyes szabályairól szóló 1994. évi LIV. számú törvény, továbbá a munka törvénykönyvérõl szóló 1992. évi XXII. számú törvény módosításáról szóló törvényjavaslatot bocsássa részletes vitára. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 248 igen szavazattal, 58 ellenszavazattal, 5 tartózkodással a törvényjavaslatot részletes vitára bocsátotta.

(17.00)

Indítványozom a tisztelt Országgyûlésnek, hogy a személyazonosító jelre vonatkozó 46/1995. (VI. 30.) AB-határozat következtében teendõ intézkedésrõl szóló országgyûlési határozati javaslatot bocsássa részletes vitára. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 244 igen szavazattal, 50 ellenszavazattal, 20 tartózkodással az országgyûlési határozati javaslatot részletes vitára bocsátotta.

Indítványozom a tisztelt Országgyûlésnek, hogy a polgárok személyi adatainak és lakcímének nyilvántartásáról szóló 1992. évi LXVI. számú törvény módosításáról szóló törvényjavaslatot bocsássa részletes vitára. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 240 igen szavazattal, 26 ellenszavazattal, 49 tartózkodással a törvényjavaslatot részletes vitára bocsátotta.

A kormány - sürgõs tárgyalást kérve - benyújtotta a társadalombiztosítás pénzügyi alapjainak 1996. évi költségvetésérõl szóló törvényjavaslatát T/1680. számon. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, egyetért-e a sürgõs tárgyalásba vétellel. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 305 igen szavazattal, 3 ellenében, 7 tartózkodással a törvényjavaslat sürgõs tárgyalását elfogadta.

Dr. Bernáth Varga Balázs, és dr. K. Csontos Miklós képviselõ urak, a Független Kisgazdapárt részérõl, sürgõs tárgyalást kértek a földrendezõ és földkiadó bizottságokról szóló 1993. évi II. számú törvény módosításáról szóló T/1600. számon benyújtott törvényjavaslatukra. Az elõterjesztést a kijelölt bizottság az Országgyûlés tárgysorozatába vette.

Kérdezem az elõterjesztõket, melyikük kívánja a sürgõsséget kétperces idõtartamban megindokolni. Megadom a szót Bernáth Varga Balázs úrnak.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage