Hack Péter Tartalom Elõzõ Következõ

DR. HACK PÉTER (SZDSZ): Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Tekintettel arra, hogy az elõzõ felszólalásomban a bizottság álláspontját kellett ismertetnem, így személyes véleményemnek nem volt mód hangot adni Szabad György képviselõ úr indítványával kapcsolatban. Nagyon nyomatékosan szeretném hangsúlyozni, hogy amit mondok, az személyes álláspontom.

Úgy gondolom, abban, amit Szabad György elmondott, nagyon sok megfontolandó van. Úgy gondolom, hogy szembe kell néznünk azzal a helyzettel, hogy miközben nem olyan sok idõvel ezelõtt a Magyar Országgyûlés valamennyi képviselõ kétharmadával döntötte el azt a kérdést, hogy 25 békefenntartó katonát elküldünk Karabahba, ugyanakkor itt azt a lehetõséget hagyjuk nyitva, hogy ennél jóval nagyobb kontingens érkezzen Magyarországra és bizonytalan ideig Magyarországon állomásozzon.

Úgy hiszem, ez megfontolandó, és azt hiszem, ezt minden képviselõ személyesen döntheti el. Megfontolandó, hogy ezért a döntésért az Országgyûlés áldozatokat is vállalhat; azt az áldozatot, hogy amikor ennek a szükségessége felvetõdik, akkor összeül az Országgyûlés - akár rendkívüli ülésre is -, és kétharmados döntéssel megerõsíti a kormány állásfoglalását, elfogadja azokat a megállapodásokat, amelyeket a kormány eldönt.

Úgy hiszem, hogy pártállástól függetlenül el kell gondolkodnunk azokon az érveken, amelyeket Szabad képviselõ úr elmondott. Köszönöm szépen. (Taps.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage