Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm szépen. Tisztelt Országgyûlés! Felhívom figyelmüket, hogy a javaslatsor elfogadása kizárja az ajánlás 11., 13., 16. és 19. pontjaiban lévõ javaslatokat.

Most tehát a kormány által támogatott és ismertetett javaslatsort teszem fel szavazásra, amelynek minden elemét támogatja az elõterjesztõ. A tisztelt Országgyûlés elfogadja-e a módosító javaslatokat? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 240 igen szavazattal, 42 ellenszavazat és 17 tartózkodás mellett a módosító javaslatokat elfogadta.

(19.30)

Most azokról a módosító javaslatokról határozunk, tisztelt Országgyûlés, az ajánlás és a kiegészítõ ajánlás sorrendjében, amelyeket az elõterjesztõ nem támogatott, illetõleg a támogatott módosító javaslatok elfogadása után még szavazni lehet róluk.

A kiegészítõ ajánlás 1. pontjában Spesey Tamás a törvényjavaslat címének kiegészítését kezdeményezi. A javaslatot egyik bizottság sem támogatja. A tisztelt Országgyûlés elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés a módosító javaslatot 81 igen szavazattal, 210 ellenszavazattal, 10 tartózkodás mellett nem fogadta el.

Az ajánlás 1., 3., 4., 8. és 22. pontjaiban Demeter Ervin a törvényjavaslat 2., 3., 4., 8. és 16. §-ainak elhagyását indítványozza. A javaslatsor egységes indokolása szerint arra irányul, hogy az állampolgárok további adóterhelését elkerülje. Felhívom képviselõtársaim figyelmét, hogy a javaslat elfogadása kizárja a 2. és 5. pontok elfogadását. Az indítványokat a bizottságok nem támogatják. És a tisztelt Országgyûlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés a módosító javaslatot 64 igen szavazattal, 220 ellenszavazattal, 19 tartózkodás mellett nem fogadta el.

A 2. pontban Mécs Imre a törvényjavaslat 2. §-ában a helyi adókról szóló törvény 16. §-a a) pontjának módosításával az építményadó mértékének csökkentését indítványozza. A javaslatot egyik bizottság sem támogatja. És a tisztelt Országgyûlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés a módosító javaslatot 54 igen szavazattal, 229 ellenszavazattal, 20 tartózkodás mellett nem fogadta el.

Az 5. pontban Mécs Imre a törvényjavaslat 4. §-ában a helyi adótörvény 26. §-a módosításával a magánszemélyek kommunális adójának mértékét kívánja csökkenteni. A javaslatot egyik bizottság sem támogatja. És a tisztelt Országgyûlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés a módosító javaslatot 58 igen szavazattal, 224 ellenszavazattal, 22 tartózkodás mellett nem fogadta el.

A 17. pontban Demeter Ervin a törvényjavaslat 12. §-ában a gépjármûadóról szóló törvény 2. § (3) bekezdésének módosításával az évközi tulajdonosváltozás kapcsán jelentkezõ fizetési kötelezettségre vonatkozó szabály módosítását indítványozza. A javaslatot egyik bizottság sem támogatja. És a tisztelt Országgyûlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés a módosító javaslatot 75 igen szavazattal, 225 ellenszavazattal, 5 tartózkodás mellett nem fogadta el.

A kiegészítõ ajánlás 10. pontjában Sepsey Tamás a törvényjavaslat 12. §- ában a gépjármûadóról szóló törvény 2. § (4) bekezdésének a szövegpontosítását kezdeményezi. Az alaprendelkezés az év közben használatba vett új vagy újra forgalomba helyezett gépjármû után keletkezõ fizetési kötelezettséget szabályozza. A mezõgazdasági bizottság támogatja, a többi bizottság nem támogatja. És a tisztelt Országgyûlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés a módosító javaslatot 99 igen szavazattal, 173 ellenszavazattal, 31 tartózkodás mellett nem fogadta el.

Az ajánlás 20. pontjában Demeter Ervin a törvényjavaslat 14. §-a módosításával a gépjármûadóról szóló törvény 7. § (2) bekezdésének a módosítását kezdeményezi. Ez a rendelkezés az adó mértékét szabályozza. A javaslatot egyik bizottság sem támogatja. És a tisztelt Országgyûlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés a módosító javaslatot 82 igen szavazattal, 220 ellenszavazattal, 5 tartózkodás mellett nem fogadta el.

Tisztelt Országgyûlés! Egyik törvényünk határozathozatalának végére értünk. Megkérdezem, van-e valakinek tudomása olyan módosító javaslatról, amelyrõl kellett volna, de nem szavazott az Országgyûlés. (Senki nem jelentkezik.) Nincs jelentkezõ.

Tisztelt Országgyûlés! A zárószavazásra a mai határozathozatalok végén kerül sor.

Tisztelt Országgyûlés! A társasági adóról szóló törvény módosítása következik, miszerint az 1991. évi LXXXVI. törvény módosításáról szóló törvényjavaslathoz benyújtott módosító javaslatok határozathozatalára kerül sor. Az elõterjesztést T/1504. számon, a bizottságok együttes ajánlásait pedig T/1504/37. és 48. számokon kapták kézhez képviselõtársaim. Emlékeztetem önöket, hogy az összevont zárszó az adótörvények szavazásának kezdetén már elhangzott.

Tisztelt Országgyûlés! Elõször majd azokról a módosító javaslatokról határoz az Országgyûlés, amelyeket az elõterjesztõ támogat.

Az ajánlás 5., 7., 14., 16., 31., 48. és 49. pontjai nem kapták meg a szükséges bizottsági támogatást, így ennek hiányában nem határoz róluk az Országgyûlés.

Az ajánlás 9., 44. és 46. pontjaiban lévõ javaslatokat elõterjesztõje visszavonta.

Felkérem jegyzõ képviselõtársamat, ismertesse azoknak a módosító javaslatoknak az ajánlási sorszámát, amelyeket az elõterjesztõ támogat.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage