Szabad György Tartalom Elõzõ Következõ

DR. SZABAD GYÖRGY (MDF): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyûlés! Egy percen belüli felszólalásom a 38. §-ra vonatkozik. Kétszer volt már alkalmam szólni arról, hogy a pótlólag beiktatott 38/A sorszámú paragrafust aggodalmat keltõnek tekintem. Tudniillik a kormányzat rendkívüli felhatalmazást kap arra, hogy bizonyos feltételek fennforgása esetén a költségvetési egyenlegtervezettõl eltérve, elõirányzatokat zárolhat, csökkenthet, illetve törölhet - bizonyos elõirányzatok kivételével. Én ezt aggodalmasnak minõsítettem, részletesen megindokolva - nagyon kevés képviselõtársam jelenlétében.

Megszületett biztosítékul egy második paragrafus, amit most a szöveg tartalmaz. Ennek a biztosítékait azonban rendkívül gyengéknek érzem. Lényegében arról van szó, hogy ha bizonyos határt ezek a változtatások túllépnek, akkor a kormány a megtett intézkedésekrõl az Országgyûlést 30 napon belül jelentésben tájékoztatja.

Az ismert magyar közmondás szerint - engedjék meg, hogy azt idézzem -: nesze semmi, fogd meg jól! Köszönöm. (Taps a jobb oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage