Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy más kívánja-e a képviselõcsoportja szavazatát indokolni. (Nincs jelentkezõ.) Ilyen jelzés nem érkezett.

Most az a döntés következik, mely szerint a Házszabály 108. § (2) bekezdése alapján az Országgyûlés felkéri az Országgyûlés elnökét, hogy a köztársasági elnöktõl a törvény sürgõs kihirdetését kérje. Errõl az Országgyûlés vita nélkül határoz.

Kérdezem tehát a tisztelt Országgyûlést, egyetért-e azzal, hogy az Országgyûlés elnöke a törvény sürgõs kihirdetését kezdeményezze. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 232 igen szavazattal, 28 ellenszavazat és 2 tartózkodás mellett úgy határozott, hogy az Országgyûlés elnöke kérje a köztársasági elnöktõl a törvény sürgõs kihirdetését.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következnek személyi javaslatok. A Fidesz frakcióvezetõjének ajánlása alapján a Házszabály 23. § e) pontjának megfelelõen a házbizottság személyi javaslatokat terjesztett elõ H/1731. számon.

Eszerint a házbizottság a költségvetési bizottságba a Pokorni Zoltán képviselõ úr lemondásával megüresedett helyre december 1-jei hatállyal Mádi Lászlót jelöli a bizottság tagjává. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, egyetért-e a személyi javaslattal. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 259 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül, 3 tartózkodás mellett Mádi Lászlót a költségvetési bizottság tagjává megválasztotta. Gratulálunk! (Taps.)

Tisztelt Országgyûlés! A házbizottság az emberi jogi bizottságba a dr. Kövér László képviselõ úr lemondásával megüresedett helyre december 1-jei hatállyal Pokorni Zoltánt jelöli a bizottság tagjává. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, egyetért-e a személyi javaslattal. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 253 igen szavazattal, 2 ellenszavazat és 5 tartózkodás mellett Pokorni Zoltánt az emberi jogi bizottság tagjává megválasztotta. Neki is gratulálunk! (Taps.)

A házbizottság a mentelmi bizottságba a dr. Orbán Viktor képviselõ úr lemondásával megüresedett helyre 1995. december 1-jei hatállyal dr. Kövér Lászlót jelöli a bizottság tagjává. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, egyetért-e a személyi javaslattal. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 252 igen szavazattal, 5 ellenszavazat és 4 tartózkodás mellett Kövér Lászlót a mentelmi bizottság tagjává megválasztotta. Gratulálunk! (Taps.)

Jegyzõi bejelentés következik, tisztelt Országgyûlés.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage