Béki Gabriella Tartalom Elõzõ Következõ

BÉKI GABRIELLA (SZDSZ): Köszönöm a szót. Ahhoz a megjegyzéshez, állításhoz szeretnék kommentárt fûzni, hogy a szabaddemokraták nem döntötték el, hogyan fognak szavazni. Való igaz, hogy én is tettem ilyen kijelentést és ma Bauer Tamás is megerõsítette ezt. Az elõbb Sepsey Tamástól - akinek szónoki képességeit újra élvezhettük - egyrészt azt az interpretációját hallottuk ennek, mintha mi határozatlanok lennénk ebben kérdésben, másrészt viszont kétségbe is vonta ezt az állítást, miszerint a döntés már rég meglenne.

(21.40)

Ezért tartom szükségesnek, hogy eloszlassam azokat a kételyeket, amelyek a kérdéssel kapcsolatban felmerülnek. Tudniillik a szabaddemokraták álláspontja ebben a kérdésben úgy gondolom, nagyon következetes és régóta következetes. Mi hosszú idõn keresztül szerettük volna elérni, hogy az adóztatás technikájával kezeljük ezt a kérdést, mert ezt jobb technikának tartottuk. Minthogy erre az szja jelenlegi kialakulatlan stádiumában nem láttunk lehetõséget, elfogadtuk, hogy a jövedelemkorlátos megoldáson kell gondolkodnunk, és úgy döntöttünk, hogy beadjuk azokat a módosító indítványokat, amelyek a három vitán felül álló célcsoportot próbálják kedvezményezni.

Hármat mondok, jóllehet ismeretes önök elõtt, hogy a három- és többgyermekesek ügye már tavasszal rendezõdött, a fogyatékos gyermekekrõl és a gyermeket egyedül nevelõkrõl van szó, akiket a törvény nem vagy nem kellõképpen kedvezményezett. Nekünk határozottan az az álláspontunk, hogyha ezek a módosító csomagok - amelyeket kidolgoztunk - keresztülmennek, akkor meg fogjuk szavazni a törvényt. Ha viszont nem kap támogatást ez az elképzelés, akkor mi, a szociális munkacsoport tagjai arra fogunk javaslatot tenni a frakciónknak, hogy ne szavazzuk meg a törvényt. Köszönöm. (Szórványos taps.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage