Kovács Kálmán Tartalom Elõzõ Következõ

DR. KOVÁCS KÁLMÁN (KDNP): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyûlés! Nagyon röviden szeretnék szólni a felsõoktatásban levõ két alap kérdéskörében és az ezzel kapcsolatosan beadott módosító javaslatainkról. Az egyik az OTKA, a másik pedig a FEFA, mint a felsõoktatás fejlesztését szolgáló és a felsõoktatás elõrehaladását segítõ alapokról szólnék. Az egyik kérdésben hatpárti javaslat született, a másikban, a FEFA kérdésében pedig Dobos Krisztina és Rab Károly képviselõtársaimmal adtam be módosító javaslatot.

Az a véleményünk, hogy a kormányzat részérõl van egy olyan törekvés, amellyel az önállóság megszüntetését szeretnék megvalósítani. Ez nemcsak az ellenzéki képviselõk számára elfogadhatatlan, hanem a szakma számára is elfogadhatatlan. Nagyon fontosnak tartjuk azt, hogy ezek az alapok önállóan megmaradjanak. Ezért adtuk be módosító javaslatainkat és kérjük a tisztelt Házat, hogy ezeket a módosító javaslatokat támogatni szíveskedjék.

(9.10)

Annyit még el kell mondanom, hogy az OTKA esetében a kormánypárti képviselõk az ellenzéki képviselõkhöz hasonlóan nyilatkoztak, de még egyszer szeretném felhívni a figyelmet arra, hogy elsõsorban a szakmai szervezetek azok, amelyek az alapok önállóságát és pénzösszegeik megkurtítását ellenzik. Köszönöm szépen a figyelmüket.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage