Sándorffy Ottó Tartalom Elõzõ Következõ

SÁNDORFFY OTTÓ (FKGP): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Ház! Az önkéntes biztosítópénztárak támogatásáról szeretnék szólni. A javaslat másfélmilliárd forintot irányoz elõ. A pénzügyi kormányzat úgy tesz, mintha hitbizományba kapta volna a költségvetést. Megint ugyanaz a dolog történik, mint a tb-nél a magánklinikával. Az önkéntes pénztárak nevébõl is adódik, hogy magánpénztárak, önkéntes pénztárak. Milyen alapon adunk egy fillért is erre a célra, közpénzbõl?

A kormány - úgy látszik - nincs tisztában azzal, hogy egy pénztár alapítása mennyibe kerül. Tessék csak belegondolni, egymillió forintból bárki csinálhat egy önkéntes biztosítópénztárt. A legjobb tudomásom szerint törvény sincs az önkéntes biztosítópénztárakra, így nagyon nehéz lesz a biztosítópénztárakat kezelni.

A kormány megrendelt egy tanulmányt tízmillió forintért. Akárhogy számolok, az egészre 150 millió forint túlzottan sok, amit a kormány részérõl el kellene költenie erre. 1500 millió meg egyenesen bûn. Ezért javasoltam, hogy ebbõl a kiadásból támogassuk a fennmaradó szülõotthonokat, a feketegazdaságot annyit ostorozó kormány a gazdasági rendõrséget erõsítse meg, ha mindenáron a feketegazdaságot akarja megszüntetni. Erre adtam ebbõl a pénzbõl a tûzoltóságra és a polgári védelemre, s végezetül a budapesti Rózsák téri templomra, annak felújítására.

Ezek a célok - gondolom - sokkal fontosabb célok, mint amire a kormány fel akarta használni ezt az 1500 millió forintot. Azt hiszem, a Schulek Frigyes által épített Rózsák téri templomot a millecentenáriumra igenis tatarozni kellene, hogy a fõváros szépségét ez is emelje. Köszönöm, hogy meghallgattak. (Taps az FKGP padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage