Demeter Ervin Tartalom Elõzõ Következõ

DEMETER ERVIN (MDF): Köszönöm szépen, csak két percben egy kis kiegészítõ információ, hiszen ha a tényeket nem teljes körûen tárjuk a plénum elé, esetleg téves következtetéseket lehet levonni. A kérdés az, hogy mibõl finanszírozzuk a fõváros tömegközlekedését.

A fõváros tömegközlekedését alapvetõen az állampolgárok adóiból finanszírozzuk. Egy ellenzéki képviselõnek tisztában kell lennie a lehetõségeivel. Amikor beadtam azt a módosító javaslatot, amit Gráf képviselõtársam ezek szerint kifogásol - ami megjelölte a fõvárosi tömegközlekedés támogatásának forrását -, bevallom õszintén, tisztelt képviselõtársam, hogy nem nagyon mertem önállóskodni, hanem kerestem egy olyan javaslatot, ami reményeim szerint az önök támogatását élvezheti. Hiszen létezik egy ilyen javaslat: Bakonyi Tibor, Jauernik István néven fut egy ilyen javaslat, ami ezeket a forrásokat jelöli meg. Õk a Szocialista Párt költségvetési munkacsoportjának a tagjai, így remélve azt, hogy önöknél támogatást bír ez a javaslat - mivel az önök munkacsoportja jelölte meg ezeket a forrásokat -, ezért merészeltem ellenzéki képviselõként a közlekedés támogatásához forrásként megjelölni.

Meg kívánom jegyezni, hogy nem a mezõgazdaság kárára kívánja, hanem a kormányzat követte el a hibát, amikor megvonta - és a nagy költségvetésben nem is lehet eldönteni, hogy minek a kárára - a nagyvárosi, így a budapesti tömegközlekedés támogatását is. Ezt csak kiegészítésképpen tartottam fontosnak. Köszönöm.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage