Gráf József Tartalom Elõzõ Következõ

GRÁF JÓZSEF (MSZP): Anélkül, hogy folytatnám a vitát, mert különösebben nincs értelme, de hogy tiszta legyen, amit elfogadok. El fogom fogadni a költségvetést, kényszerbõl fogom elfogadni, mert tisztában vagyok az ország helyzetével és tisztában vagyok azzal, hogy milyen mozgásterünk van jelen pillanatban. De nem tudom elfogadni és nehezen fogadom el azt, ami a tegnapi bizottsági ülésen elhangzott - erre reflektáltunk is és át is küldtük a Pénzügyminisztériumnak az észrevételeinket - , hogy a mi maradványaink ne kerüljenek felhasználásra, illetve elvonásra kerüljenek az exporttámogatások fejében.

A másik, hogy lehet itt idézni mindenkit természetesen, Sepsey úr, nincs ebben a világon semmi probléma, de olyan érdekképviseletet, szakszervezetet a világon még soha életemben nem láttam - ezért folynak a tüntetések -, amely mellszélességgel, akármilyen elkötelezett, kiállt volna ide, a Parlament elé tüntetni, hogy jól dolgozik a kormány, maximálisan meg vagyunk elégedve, minden támogatást megkapunk, mert akkor felvetõdne az a kérdés, hogy kinek az érdekeit képviselik és miért van rájuk szükség. Tehát ezért az ilyen idézeteket egy kicsit óvatosan kell kezelni.

Azért nem neveztem meg képviselõtársamat, Demeter urat a hozzászólásomban, mivel gondoltam, hogy egy kapcsolódó indítványról van szó. Ezt én ilyen értelemben el is fogadom, hiszen forráshelyet keresett. Önmagában az elvet szerettem volna felvetni, hogy olyan helyzetben vagyunk - és itt a Demokrata Fórum részérõl a kollégáim is elmondták -, hogy az ágazatnak óhatatlan szüksége van erre a támogatási keretre; a számítások szerint mintegy 125-130 milliárd forint az, amivel az alapvetõ dolgainkat igazából meg tudnánk oldani.

Ezt mi is tudjuk, hiszen mi is a szakmában dolgozunk és ismerjük ennek a lehetõségeit. Még egyszer mondom, kormányzati oldalról az ember kénytelen a valós helyzetet is figyelembe venni, és bízik abban, hogy megteremtõdik a következõ idõszakban egy olyan fejlesztési feltétel, amiben a bizottságban - kormánypártiak és ellenzékiek - ezért a sokat szenvedett ágazatért, ami többet szenvedett az elmúlt idõszakban - ezt azért hozzátenném - együtt sokat fogunk tudni tenni. Köszönöm szépen. (Taps.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage