Rusznák Miklós Tartalom Elõzõ Következõ

RUSZNÁK MIKLÓS (KDNP): Köszönöm szépen a szót, elnök asszony. Ebben a vitában az gyõzött meg engem Gráf József hozzászólásában, hogy nagyon sok szocialista képviselõnek hasonlóan kellene hozzászólni ebben a parlamentben. Úgy gondolom, amit õ most itt elmondott a bizottsági üléssel kapcsolatos észrevételében és az agrártámogatások körével kapcsolatban, a jelenlegi helyzetben mindenféleképpen elõremutató volt.

Azon kívül természetesen tudomásul kell venni azt a tényt, hogyha az agrártámogatással kapcsolatban a mezõgazdasági bizottság is elkezdene módosító javaslatokban olyan helyrõl és olyan intézményektõl pénzt elvonni, amelyek teljesen más területen vannak - megtehetnénk mi is, hogy az egészségügytõl kérnénk pénzt hasonló rossz helyzetben -, nem hiszem, hogy ez célszerû lenne, így nem célszerû az az átcsoportosítás, amit egy-egy képviselõtársunk felvetett.

Mindenféleképpen fontos az, hogy a mezõgazdasági program kidolgozása elinduljon olyan nemzeti egyetértésben, ami ma nem jelentkezik semmilyen formában, az információs rendszertõl az intézményrendszerig. Elõrelépésnek tartom mindenféleképpen azt, hogy az agrártárca programjában a kedvezõtlen térségben lévõ községek, falvak, az ott dolgozó mezõgazdasági dolgozók gondját felvállalta, és ez mindenféleképpen dicséretre méltó. Remélem, az elkövetkezendõ évben ennek hasznát fogják látni az ott élõ emberek és azok a települések. Vita természetesen mindig lesz, a pénz sohasem elég, de hogy rövidre fogjam a szót, úgy gondolom, ha ehhez hasonló szocialista gondolkodású hozzászólások lennének a parlamentben, ezt nagyon sok képviselõ a kereszténydemokraták részérõl is el tudná fogadni. Köszönöm szépen. (Taps.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage