Isépy Tamás Tartalom Elõzõ Következõ

DR. ISÉPY TAMÁS (KDNP): Tisztelt Országgyûlés! A jelenlévõket szeretném megörvendeztetni a részletes vita legrövidebb felszólalásával... (Derültség.).., mégpedig arról, hogy Sasvári Szilárd, Dobos Krisztina és Orosz István képviselõtársaimmal együtt módosító indítványt nyújtottunk be a Magyar Tudományos Akadémiára vonatkozóan, a tudományos könyv- és folyóirat-kiadás tételének 10 millióval, a nemzetközi tudományos együttmûködésre szánt kiadásnak 50 millióval történõ emelésére.

Könnybe lábadt szemmel észleltük, hogy az oktatási bizottságon kívül az égvilágon senki sem támogatta a módosító indítványt. De Soós Gyõzõ és Keller László képviselõtársainknak sikerült könnyeinket letörölve... (Derültség.).., módosító indítványunkat teljesen magukévá téve, ugyanezzel a tartalommal a módosító indítványt 472/1. és 475/1. alatt benyújtva oly sikert elérni, hogy minden bizottság, sõt ezen túlmenõen maga az elõterjesztõ is támogatta.

Senkitõl nem irigyeljük a sikerért járó babérlevelet. Rövid felszólalásom csak annak önmutogató rögzítésére irányult volna... (Derültség.).., hogy azért ennek a babérfának az elültetésénél, amely ily gyorsasággal kitermelte a homlokra szánt leveleket... (Derültség.).., azért mi négyen is részt vettünk.

Köszönöm a figyelmüket. (Taps.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage