Sasvári Szilárd Tartalom Elõzõ Következõ

SASVÁRI SZILÁRD (Fidesz): Köszönöm szépen a lehetõséget, elnök úr. Két dolog miatt tettem fel a kezem, hogy két percben reagálhassak.

Az egyik az, hogy igaztalanul jártam el az elõbb, mert elfelejtettem hozzátenni, hogy a módosító indítványomat nem én magam terjesztettem be, hanem Isépy Tamással együtt terjesztettük be... (Dr. Isépy Tamás: Na azért! - Derültség.)... mindazokat, amelyek a kulturális területet érintik: tehát mind a könyvalapítványról, mind a történelmi filmek készítésérõl szóló módosító indítványt. Azt gondolom, ezzel mindenképpen tartozom a jegyzõkönyvnek is és a tisztelt parlamentnek is.

A másik, amiért szót kértem, az Hegyi Gyula úr hozzászólása. Azt gondolom, érdemes lenne figyelni arra, amit az ember mond; ha valaki nem figyel, nem hallja meg pontosan a szavakat, akkor legalább próbáljon meg beülni a képbe, és akkor látja is, amit mondok. (Derültség.) A következõrõl beszéltem: azt mondtam, hogy nincs megegyezés az érintett felek között. Itt két félrõl beszéltem; de szívesen fölhívom az összes társadalmi szervezetet, annak vezetõit, és megkérdezem tõlük, hogy velük megegyeztek-e errõl vagy velük tárgyaltak-e - mert nemcsak az egyházakat érinti ez a dolog, hanem a civil szféra összes olyan szervezetét, amely részesül költségvetési támogatásban.

Tehát megegyezésrõl beszéltem; másrészt pedig azokhoz a dolgokhoz, amelyekrõl én beszéltem, hogy milyen szép gondolatok vannak a fejemben és ezt hogyan szeretném megvalósítani, ehhez a hogyanhoz nemcsak a cél tételezése szükséges, hanem a források megjelölése is. Tehát amikor anyagi megerõsítésrõl beszélek az APEH vagy a VPOP kapcsán, akkor ott hozzá kell tennem, hogy Varga Mihály képviselõtársam benyújtotta azokat a módosító indítványokat, amelyek tartalmazzák a forrásokat a Fidesz összes módosító javaslatára, ahol plusz- költségre kívántunk javaslatot tenni.

Köszönöm szépen. (Taps.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage