Sepsey Tamás Tartalom Elõzõ Következõ

DR. SEPSEY TAMÁS (MDF): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Képviselõtársaim! Valóban sajnálom, hogy nem hallhattuk Hack Péter képviselõtársam jogi érvelését a 17 százalékos kormányjavaslat alkotmányosságával kapcsolatban.

Bizonyos szempontból szemrehányásnak éreztem, hogy jelezte: õ csak 15 percig kíván hozzászólni, én meg ennél egy picivel hosszabb voltam. De tekintettel arra, hogy a köztársaság költségvetésének részletes vitája ma majdnem késõ estig van a képviselõk számára nyitva, azt hiszem, belefér akár rövidebb, akár hosszabb fölszólalás is. És talán érdemtelen dolog még utalni is arra, hogy aki hosszabban fejti ki a gondolatait, annak a gondolatai kevésbé értékesek, mint azé, aki rövidebben fejti ki. De én tudom, hogy képviselõtársamat nem ez a szándék vezette. Korábban voltak ilyen megjegyzések, amelyekre kénytelen voltam reagálni.

Szimpatikus volt képviselõtársam hasonlata; csak azt szeretném mondani, hogy a hadiárvák tekintetében ez az ajándékozási gondolatkör nem megfelelõ. A hadiárvákat a Magyar Országgyûlés és a magyar állam nem ajándékban részesíti. E tekintetben örültem volna, ha kitér arra - mint az alkotmányügyi bizottság elnöke -, hogy egy várományi jognak az ismételt meghosszabbítása mennyire illeszkedik a jogbiztonság keretei közé.

Köszönöm szépen. (Taps a jobb oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage