Lotz Károly Tartalom Elõzõ Következõ

DR. LOTZ KÁROLY közlekedési és hírközlési miniszter: Köszönöm szépen, elnök asszony. Bogárdi Zoltánhoz szerettem volna kapcsolódni, aki közben elment. Õ kétszer vagy háromszor is említette az infrastrukturális fejlesztéseknek a problémáit. Csak jelezni akartam, hogy éppen véletlenül a kezemben van egy heti kollégiumi anyag, amely tényleg olyan számokat tartalmaz, amelyek kifejezetten az elmúlt három évben épült és jelenleg építés alatt lévõ szennyvíztisztító berendezésekre - tehát ivóvíz- és szennyvíztisztítókra - vonatkozó számadatoknak az országos feldolgozása. Azt kell mondanom, hogy az elmúlt években, különösen 1994-95-ben kifejezetten felgyorsultak ezek a beruházások. Jelenleg 400 településen 87 milliárd forint értékû beruházás van folyamatban. A támogatás 50 milliárd forint, és összességében az elmúlt négy év fejlesztése ma már megközelíti a 150 milliárd forintot.

Eddig semmi sem törte meg a szennyvíztisztítók építésének a lendületét. Ha más területeket nézek, akkor pedig az, ami a telefóniában és a hírközlésben történt az elmúlt esztendõkben, végre a hátrányos, nehéz helyzetû községek tekintetében is óriási fejlõdést hozott - még akkor is, ha tudom, hogy számos panasz van, hogy még gyorsabban kellene fejlõdni, és '97-98-ban el kell érni már azt az ellátottságot, amelyet Európában elértek.

(15.20)

Tehát európai szintet kellene elérnünk. Úgy néz ki, hogy legfeljebb egy éves késéssel, de ezt el lehet érni. Egyszóval semmilyen megtörés nem volt - szerencsére - eddig az infrastrukturális fejlõdésekben, fejlesztésekben. Tehát az az aggodalom, amire Bogárdi képviselõtársam utalt, csak bizonyos területeken indokolt, de a nagy infrastruktúrák tekintetében igen jelentõs elõrehaladás történt az elmúlt 2-3 esztendõben. Köszönöm szépen.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage