Varga József Tartalom Elõzõ Következõ

VARGA JÓZSEF (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyûlés! Tisztelt Képviselõtársaim! Varga Mihály hozzászólásának két részletére szeretnék én is reagálni. Az egyik a háztartási tüzelõolaj ügye, amirõl már szóltam akkor, amikor az adótörvények kapcsán két törvénynél is vezérszónokként utaltam arra, hogy az elkövetkezendõ idõszakban feltétlenül meg kell oldani a háztartási tüzelõolajat felhasználók számára a visszatérítés kérdését, annál is inkább, mert egyetlen jogalkotónak sem volt szándékában, hogy a visszaéléseket úgy szüntesse meg, hogy ennek az összes hátrányos következményét a hto-felhasználók viseljék .

Az elkövetkezendõ idõszakban is az a célunk, hogy mindazok jussanak hozzá háztartási tüzelõolaj-visszatérítéshez, akik háztartási tüzelõolajat használnak fel, méghozzá nagyon szigorúan ellenõrzött körülmények között szeretnénk ezt tenni, úgy is, hogy a lakosság ott helyben az önkormányzatok szintjén is megfelelõ módon tudja ellenõrizni a pénz felhasználását

Még egy dolog, amit pontosítani kell, hogy elképzeléseink, szándékaink szerint ez csak háztartási tüzelõolajjal fûtõk támogatására szolgálhat.

A következõ, ami szintén nagyon jogosan fogalmazódott meg képviselõtársam mondandójában, hogy nemcsak pénzt kell adni a VPOP-nak vagy éppen az APEH-nak, hanem eszközt is kell adni a kezükbe.

Szeretném emlékeztetni önt és valamennyi képviselõtársamat arra, hogy az adóigazgatási eljárásról szóló törvényben éppen ezeket az eszközöket kívántuk biztosítani. Igaz, idõnként nagyon kemény ellenállásba ütköztünk. Éppen ellenzéki képviselõtársaim féltették az állampolgárokat, az adófizetõket attól, hogy ezek a módszerek esetleg túlkapásokhoz vezethetnek. Én meg vagyok róla gyõzõdve, hogy igenis szigorítani kell a rendet ezen a területen és az adóigazgatásról szóló törvényben megfogalmazott javaslataink, amelyek most már majd valószínûleg törvénnyé válnak, ezt kívánják szolgálni. Tehát nemcsak pénzt adunk, hanem eszközöket is ezeknek a hivataloknak a kezébe. Köszönöm szépen.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage