Torgyán József Tartalom Elõzõ Következõ

DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, elnök úr. Igen Tisztelt Képviselõtársaim! Nyilván a kormányoldalról a moraj azért hangzott fel, mert én értesülvén mindazokról a súlyos törvénytelenségekrõl... (Derültség a bal oldalról.) ...amelyek a pénzügyminiszter úr nevéhez fûzõdtek, külön is a kormányzati munkán belül, reményemnek adtam kifejezést, hogy mire az USA-ból hazatérek, a pénzügyminiszter úr már nem lesz a helyén. Sajnálattal állapítom meg, hogy a miniszterelnök úr eljárása miatt ez a jogos reményem meghiúsult. De nem hiúsult meg a Független Kisgazdapárt tiltakozása a sorozatos alkotmánysértés és törvénysértés miatt. Csak helyeselni tudjuk a Demokrata Fórum azon felvetését, hogy a törvénytelenség éppen az OTP-kamatadó kapcsán került felszínre, mindenki számára világosan felismerhetõ módon.

Sajnálatos, hogy a médiák eltitkolták azt a tényt, hogy ez a kezdeményezés a Független Kisgazdapárt és személy szerint az én nevemhez fûzõdik. (Derültség, taps az MSZP padsoraiban.) Köszönöm szépen a tapsot. Tudniillik az OTP-lakáskamatok egyoldalú emelése egyértelmûen alkotmánysértõ, törvénysértõ volt, és a Független Kisgazdapárt kezdeményezte ezért az alkotmánybírósági döntést.

A Független Kisgazdapárt úgy gondolja, hogy ebben a helyzetben, amikor az Alkotmánybíróság a feladata magaslatán állva a kormányzat alkotmányellenes támadásait elhárítja, ezért az Alkotmánybíróságot semmiféle retorzió nem érheti, mert ebben az esetben a többpárti parlamenti demokráciát érné rendkívül súlyos, el nem hárítható sérelem. (Az elnök poharának megkocogtatásával jelzi, hogy letelt az idõkeret.) Ezért a Független Kisgazdapárt visszautasítja a kormányzatnak az Alkotmánybírósággal szembeni durva támadásait. Köszönöm a türelmüket. (Taps ez ellenzéki képviselõk padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage