Torgyán József Tartalom Elõzõ Következõ

DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselõtársaim! Igen vegyes érzésekkel hallgattam Toller László képviselõ úr Szent Borbála-napi bányászköszöntõjét, mert az egyik oldalon dicsérte a bányászatot, de a másik oldalon egy hiányérzet keletkezett bennem, hogy mennyire többre tartanám, ha egy olyan elõterjesztést hallhattam volna Toller képviselõ úrtól, hogy mondjuk a kormányzati oldal elhatározta ezer bányász munkahelyének a megmentését... (Zaj a bal oldalon.).. vagy bérének felemelését. Én ezt sokkal jobban értékeltem volna, mint a Borbála-napi köszöntõt.

Egyébként is én úgy gondolom, hogy Toller képviselõ úr csúsztatott, mégpedig nem is keveset, a bányásznapi köszöntõjében, ugyanis zuhanó árakat, inflációt emlegetett, mint amik megszüntettek munkahelyeket. Nem az infláció szüntette meg a munkahelyeket, az MSZP szüntette meg a munkahelyeket... (Derültség a bal oldalon, taps a Független Kisgazdapárt padsoraiban.).., valamint az SZDSZ szüntette meg a munkahelyeket, igen tisztelt Toller képviselõ úr! És addig, amíg önök lesznek kormányon, önök tudnák azokat helyreállítani is.

Én úgy gondolom, hogy az lenne egy igazi Szent Borbála-napi köszöntõ, hogyha adott esetben a költségvetés módosításával vagy egyéb elõterjesztéssel valóban tennének valamit annak érdekében, hogy a bányászat - a rangjához és a múltjához méltóképpen - Magyarország jövõje építésébe bekapcsolódhasson, de a bányászok esetében teljesen felesleges egyoldalú elõnyökrõl beszélni.

Sajnálatos módon a bányászok egyedül a munka területén élveztek elõnyöket, de a bérezésben és egyéb vonatkozásban mindigvégig hátrányban voltak. (Az elnök poharát megkocogtatva jelzi az idõ leteltét.) Ezen kellene változtatni, és ez a Kisgazdapárt álláspontja, igen tisztelt Toller képviselõ úr. (Taps a Független Kisgazdapárt padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage