Rusznák Miklós Tartalom Elõzõ Következõ

RUSZNÁK MIKLÓS (KDNP): Köszönöm a szót, tisztelt elnök úr. Tisztelt Országgyûlés! Figyelemmel arra, hogy a sport területén évek óta rendezetlen állapotok vannak, a hat parlamenti képviselõ, egy-egy párt képviselõje országgyûlési határozat-tervezetet nyújtott be a sporttörvény parlament elé terjesztése tárgyában. Úgy gondoljuk, hogy a sport mint életünk része fontos, és sürgõs, hogy minél elõbb törvény szabályozza azt. A törvény évek óta készül, és a rendezetlen körülmények nehéz helyzetbe hozzák a sportegyesületeket, a sportklubokat. Több mint 1800 sportegyesület van a csõd szélén. Ezenkívül sürgõs és fontos a vagyoni helyzet rendezése. Nem utolsósorban a kormányprogramban meghatározott sportfeladatok célkitûzésének a megvalósítása.

Csak néhány gondolatot ebbõl a kormányprogramból. A kormány a testnevelést és a sportot nemzeti ügynek tekinti. Átszövi a magánélet és a közélet mindennapjait, jelen van az önkormányzatokban, az oktatásban, a honvédelemben és a szabadidõ értelmes eltöltésében. A kormány nagyra értékeli a testnevelés és a sport szerepét, támogatja a diáksport, valamint a versenysport fejlesztésére irányuló törekvéseket, a sportegyesületek, a sportszövetségek mûködését.

Hogy ez a támogatás minél jobban sikerüljön, ennek érdekében javaslatot tettünk a hat képviselõtársammal együtt, hogy a sporttörvényt minél elõbb a parlament elé terjesszék. Kérem képviselõtársaimat és a bizottságot, támogassák minél elõbbi parlament elé terjesztését ennek a törvénynek. Köszönöm szépen. (Taps.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage