Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm szépen. Tisztelt Országgyûlés! Az azonnali kérdések, az interpellációk és a kérdések elmondására kedden, 14 órától kerül sor.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik ma kezdõdõ ülésünk napirendjének megállapítása. A házbizottságnak az Országgyûlés ma kezdõdõ ülése napirendjére, idõtartamára és elõterjesztések együttes tárgyalására vonatkozó ajánlását a hétvégi futárpostában kézhez kapták képviselõtársaim. A házbizottság a plenáris ülést megelõzõen rendkívüli ülést tartott. Egyetértett azzal, hogy a napirendi ajánlás egészüljön ki a délszláv válság békés rendezésének végrehajtását biztosító erõk kötelékében korlátozott létszámú magyar mûszaki kontingens részvételérõl szóló országgyûlési határozati javaslattal.

Annak érdekében, hogy a holnapi napon a határozathozatalra is sor kerülhessen, a Házszabálytól való eltérés szükséges. Az errõl szóló javaslatot képviselõtársaim kézhez kapják. Amennyiben az Országgyûlés ehhez holnap hozzájárul, akkor a vita az interpellációs szünet után kezdõdik, és még a holnapi határozathozatali idõszakban sor kerülhet a határozati javaslat elfogadására, amelyhez a képviselõk kétharmadának, azaz 258 képviselõnek az igen szavazata szükséges.

Kérdezem tehát a tisztelt Országgyûlést, hogy egyetért-e a házbizottság kiegészített ajánlásával. Kérem, kézfelemeléssel szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm szépen.

Megállapítom, hogy az Országgyûlés látható többsége a házbizottság kiegészített napirendi javaslatát elfogadta.

Tisztelt Országgyûlés! Határozathozatal következik. Az elnöklést átadom Salamon László alelnök úrnak.

(Az elnöki széket dr. Salamon László, az Országgyûlés alelnöke foglalja

el.)

Tisztelt Országgyûlés! Tehát a határozathozatal következik. Kérem a tábla beállítását! (Megtörténik.) Indítványozom, hogy a Ház foglaljon állást a törvényjavaslat részletes vitára bocsátása tárgyában. Kérem, szavazzanak! (Zaj, közbeszólások: Melyik törvényrõl?) A családi pótlék - nem ismertette elnök úr? (Zaj, közbeszólások: Nem!)

Rögtön mondom: a családi pótlékról és a családok támogatásáról szóló törvény módosításáról, valamint a gazdasági stabilizációt szolgáló egyes törvénymódosításokról szóló törvény egyes rendelkezéseinek hatályba léptetésérõl szóló törvényjavaslat részletes vitára bocsátásában határoz a Ház. Kérem ismételten a tábla beállítását! Most, kérem, adják le szavazatukat! (Szavazás. - Kónya Lajos és Rimóczy József Imre jelentkezik.) Két képviselõtársunk jelentkezik még, hogy nem mûködik a gépe. Kérem a neveket! Kónya Lajos képviselõ úr igennel szavaz? (Kónya Lajos: Igen.) Rimóczy József Imre? (Rimóczy József Imre: Igen.) Szintén igennel szavaz.

Tehát ehhez képest az Országgyûlés 164 igen szavazattal, 44 ellenszavazattal szemben, 1 tartózkodás mellett a törvényjavaslatot részletes vitára bocsátotta.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik az egyes törvényeknek a Munkaerõpiaci Alap létrehozásával kapcsolatos módosítása tárgyában benyújtott törvényjavaslat általános vitájának folytatása és lezárása. Az elõterjesztést T/1679. számon, a bizottságok ajánlásait pedig T/1679/2-6. számokon kapták kézhez képviselõtársaim.

Emlékeztetem önöket, hogy a múlt heti ülésünkön a Fidesz-Magyar Polgári Párt képviselõcsoportja vezérszónoki felszólalására még nem került sor. Most tehát az általános vitát ezzel a felszólalással folytatjuk, így szólítom a szónoki emelvényre Mádi László képviselõ urat azzal, hogy a korábbi megállapodásnak megfelelõen, a képviselõ úr legfeljebb tízperces idõtartamban ismertetheti a frakció álláspontját. Megadom a szót.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage