Filló Pál Tartalom Elõzõ Következõ

FILLÓ PÁL, a foglalkoztatási és munkaügyi bizottság elõadója: Igen tisztelt Ház! Kedves Képviselõtársaim! Az Országgyûlés foglalkoztatási és munkaügyi bizottsága egyhangúlag támogatja az országgyûlési határozati javaslatot.

Támogatjuk azért, mert az alapba befolyó összegek 90 százalékát fizetik be a munkavállalók és a munkaadók, ezért indokoltnak látta a bizottság, hogy önkormányzati jellegû irányítás alá kerüljön az alap pénzeszközeinek felhasználása.

Kedves Képviselõtársaim! Két olyan elem merült fel a vitában, amelyrõl szükségesnek tartom a tisztelt Házat tájékoztatni.

Tisztelt Képviselõtársaim! Valamennyien tudjuk, hogy a már létrejött önkormányzatok esetében, ilyen például a társadalombiztosítási önkormányzat, sajnos gátolja a klasszikus önkormányzati modell mûködését a folyamatos pénzügyi hiány.

(17.20)

Bizottságunk bízik abban, hogy a Munkaerõpiaci Alap 1997-tõl létrejövõ önkormányzata lehet majd az elsõ olyan önkormányzat, amely elegendõ pénzzel is rendelkezni fog ahhoz, hogy megmutathassa az önkormányzatiság elõnyeit.

A bizottság ülésén szóba került a munkaadók részérõl az a felvetés, hogy az önkormányzatiság már 1996-tól jöjjön létre.

Kedves Képviselõtársaim! A bizottság többsége úgy foglalt ebben a kérdésben állást, hogy erre már nagyon kevés az idõ, s nincs értelme annak, hogy elkapkodva olyan javaslatokat terjesszünk az Országgyûlés elé, amelyeket sokkal megalapozottabban, elõkészítettebben, és - hangsúlyozom - a szociális partnerekkel is megegyezésben tudunk majd '97-ben a Ház elé hozni.

Úgyhogy az Országgyûlés foglalkoztatási és munkaügyi bizottsága nevében kérem kedves képviselõtársaimat, hogy a határozati javaslatot támogassák. Köszönöm szépen. (Szórványos taps.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage