Sümeghy Csaba Tartalom Elõzõ Következõ

DR. SÜMEGHY CSABA (Fidesz): Elnök Úr! Tisztelt Ház! Bernáth Varga képviselõtársam nagy tárgyi tudásról tett tanúságot, amikor az általa elmondottakat a parlament szíves tudomására hozta. Én azonban szeretnék két- három apró dologban vitába szállni vele.

Egyrészt úgy gondolom, két egyéni képviselõtõl nem várható el, hogy egy olyan átfogó koncepciót terjesszen a Ház elé, amit kormányok sorozatban nem tudtak megtenni, pontosan a szövetkezetekben kialakult zavaros társadalmi helyzet miatt. A másik dolog, amit szeretnék említeni, hogy tulajdonképpen a mi törvényjavaslatunk az egyetlen megoldás, ami jogbiztonságot teremt a tagok és a kívülálló tagok számára, és feloldja azt a hihetetlen ellentmondást, ami jelenleg ezen a területen uralkodik.

A harmadik téma - és ezzel be is fejezem -, ami a mezõgazdasági szövetkezeteket illeti, lényegében a Göndör képviselõtársunk által tett módosító javaslattal megoldást nyert, amit az elõterjesztõk támogatnak és elfogadnak. Ezzel mi ezt a törvényjavaslatot kereknek és teljesnek tekintjük, így kérem majd a kisgazdákat is - bár tudom, hogy a magyar mezõgazdaságnak nagy támogatói -, hogy a koncepciójukat azért módosítsák. Köszönöm figyelmüket. (Szórványos taps.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage