Csiha Judit Tartalom Elõzõ Következõ

DR. CSIHA JUDIT igazságügy-minisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselõtársaim! Nagyon bíztam abban, hogy Tímár György képviselõtársam nagyon higgadt és mértéktartó, napirend elõtti felszólalásával végre lezárhatjuk azt a polémiát, amely természetesen szívejoga mind az ellenzéki, mind a kormánypárti padsorokban ülõknek és az Alkotmánybírósággal kapcsolatos különféle vélemények megfogalmazására alkalmas.

Nagyon örültem volna, ha ezt a polémiát nem folytatjuk vagy nem ebben a formában folytatjuk, hanem sokkal inkább azt szorgalmazzuk, hogy az új alkotmány mihamarabb szülessék meg, és azokat a jogszabályokat, amelyeket az új alkotmányból fakadóan meg kell alkotni, ez az Országgyûlés mihamarabb megalkossa.

Azt gondolom, hamis és tévútra vezet az Alkotmánybírósággal kapcsolatos törvényi mulasztások, illetõleg törvényt kezdeményezõ munkaanyagok összekapcsolása az Alkotmánybíróság döntéseivel összefüggõ különféle véleményeknek. Itt két teljesen különálló dologról van szó. Errõl ebben a Házban napirend elõtt és napirend kapcsán már számos alkalommal szó esett. Nagyon szépen kérem képviselõtársaimat, ne térjünk vissza mindig a kiindulóponthoz, próbáljunk inkább elõremenetelni. Köszönöm. (Taps az MSZP padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage