Gyimóthy Géza Tartalom Elõzõ Következõ

GYIMÓTHY GÉZA (FKGP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselõtársak! A Független Kisgazdapárt szerint sem egyedi ez a privatizációs eset az elmúlt években. Mi a privatizációt nagyon sok esetben rablóprivatizációnak mondjuk. Tudom, a kormánypárti képviselõk már unják ezt a szót, a rabló privatizációt, de nem tudunk más szót használni erre, mert a magyar társadalom többsége így ítéli meg ezeket a privatizációs botrányokat.

Elszomorító az, hogy ezek az esetek olyanok, mintha egy beteg emberbõl - ezzel a beteg emberrel jelképezem most a magyar gazdasági szervezeteket, társaságokat - minden nap bizonyos mennyiségû vért kiszívnának. Elõbb-utóbb úgy legyengül ez a szervezet, hogy már fel sem tud állni, s utána az illetékesek széttárják a kezüket: kénytelenek vagyunk privatizálni, mert nem tud a saját lábán megállni.

Én magam is és kisgazda képviselõtársaim is gyakran fölszólaltunk élelmiszeripari üzemek vagy állami gazdaságok - például a Környei Mezõgazdasági Kombinát - ügyében. Nem egyedi eset a Hírlapkiadó Részvénytársaságnak az ilyen módon való privatizálása, hanem ilyesmi nagyon sok állami tulajdonú vállalatnál megtörtént.

(9.50)

Addig-addig halogatja a kormány, amíg valóban teljesen vérfogyottá válik, és utána széttárják kezüket az illetékesek, hogy "nem tudunk mást tenni, ez van, kénytelenek vagyunk eladni, kénytelenek vagyunk így privatizálni."

A Független Kisgazdapárt nem ért egyet ezzel a gyakorlattal és kéri a tisztelt kormányt, hogy most már állítsa meg ezt a folyamatot. Köszönöm szépen. (Taps a jobb oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage