Suchman Tamás Tartalom Elõzõ Következõ

DR. SUCHMAN TAMÁS tárca nélküli miniszter. Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselõ Urak! Természetesen a két perc nem elegendõ, hogy az önök által feltárt nagyon gazdag, ámde semmilyen tekintetben meg nem alapozott információáradatra reagálni tudjak. (Közbeszólás a Fidesz padsoraiból: Tamás! Mindig ezt mondod. - Zaj. - Szili Sándor: Menjünk ki az elõcsarnokba és beszélgessünk.) Tényleg nem elég a két perc.

Én megerõsítem a tegnapi javaslatomat. Ha a Hírlapkiadó Vállalat és a végelszámolás, felszámolás körül bármilyen rendelleneséget tapasztalt a Fidesz-Polgári Párt és úgy érzi, hogy ezt meg kell vizsgálni, erre való a privatizációs parlamenti bizottság. Én magam tavaly szeptember óta kezdeményezem a privatizációs parlamenti bizottságot, nagyon sajnálom egyébként, hogy a mai napig nem mûködik, tenni kell érte, hogy mûködjön és legyen az elsõ ügye, amit tegnap ajánlottam. A tegnapi hozzászólás abszolút megalapozatlan volt, és ez a második, a mai is az.

Valóban két perc alatt nem lehet elmondani, hogy mi történt a Hírlapkiadónál, ámbátor arra sem lehet végül is felkészülni, hogy ki kinek ad kocsit használatba ingyen vagy bárhogyan. Nyilván ezekre a választ nem nekem kell itt megtennem és remélem, hogy ezekkel az ismeretekkel nem nekem kell rendelkeznem. Nyilván ha ez egy interpelláció, akkor felkészülök, megvizsgáltatom.

Ezeket az információkat eddig nem ismertem. Az a meggyõzõdésem, hogy ott szakszerû munka folyik, ha ennek ellenkezõjérõl gyõznek meg, akkor - ahogy eddig is megtettem a szükséges intézkedést - most is meg fogom tenni.

Az a javaslatom, hogy legyen ez a második témakör, amelyet meg kell vizsgálni. Addig is én a saját hatáskörömben, természetesen az ellenõrzési osztállyal, a teljes procedúrát meg fogom vizsgáltatni. Köszönöm szépen. (Taps a bal oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage