G.Nagyné Dr.Maczó Ágnes Tartalom Elõzõ Következõ

G. NAGYNÉ DR. MACZÓ ÁGNES (FKGP): Személyes érintettség címén, hiszen õ arra hivatkozott, hogy az elmúlt parlamentben mely frakció tagjaként ültem. Igen, független képviselõként az MDF frakciójában. 1990. június 14-én mondtam el plenáris ülésen azt a beszédet, amelyet biztos nem hallott - amelyet az MDF kifütyült és amely miatt õrjöngött -, hogy paktumnak helye nincs a köztársasági elnök személyét illetõen, mert ha így van, akkor minek a köztársasági elnök: dísznek a hímes tojásra? Ezt mondtam.

Ezen kívül szeretném tájékoztatni arról, hogy valóban következetes vagyok a véleményemben. Én tudom, hogy a Fidesz nagyon haragszik, mert egyszer azt mertem mondani, hogy ez a csipet-csapat mit pattog a parlamentben. (Derültség.) Valóban haragudhat is, mert rendkívül nagy nyilvánosságot kapott, amikor az MDF-Fidesz közös székházbotrányról szóltam többször a Házban.

(10.30)

De azért egyetlenegyszer sem követtem el csúsztatást! Nem az európai integráció ellen szóltam, nem azt mondtam, hogy minden legyen magyar, hanem azt: a 10 százalék olyan, mintha szlovák vagy román törvény lenne - Magyarországon elfogadhatatlannak tartom. Arról nem szóltam, hogy hány százalékot szeretnék. Az önök további következtetése pedig egyértelmûen jellemzõ arra, hogy önök milyen szélsõséges nézeteket vallanak... (Derültség.) ..., hogyan akarják rám kényszeríteni azt, amire én nem is gondoltam. Köszönöm szépen, hogy meghallgattak. (Taps a Független Kisgazdapárt soraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage