Deutsch Tamás Tartalom Elõzõ Következõ

DEUTSCH TAMÁS (Fidesz): Elnök Úr! Tisztelt Ház! Három pontban szeretnék nagyon röviden reagálni, nem kívántam a vezérszónoki körben tovább húzni az idõt kétperces reagálással.

Egyrészt én nem minõsítettem, nem is minõsítem, és nem is fogom soha minõsíteni a Független Kisgazdapártot mint pártot, már csak azért sem, mert a Független Kisgazdapárt múltja számomra sokkal értékesebb politikai hagyományt jelent annál, mintsem hogy - a jelenben meglevõ súlyos és alapvetõ politikai nézetkülönbségek ellenére is -, minõsítsem a Független Kisgazdapártot. Ugyanakkor természetes, hogy politikai szereplõként mindig is hangoztatni fogom egyes független kisgazdapárti politikusok számomra elfogadhatatlan nézeteivel kapcsolatos ellenvéleményemet. Ez az elsõ dolog, amit mondani szerettem volna.

Másrészt Maczó Ágnes nagyon téved, ha azt gondolja, hogy engem a politikán belül bármifajta méltatlan támadás, sértés, igazságtalanság ellenére is valamifajta politikai érzelem, nemszeretem-érzés, gyûlölet töltsön el bárkivel szemben is. Azt gondolom, számomra az érzelmeim - a szeretem és a nemszeretem-érzéseim is - sokkal értékesebbek annál, mintsem hogy a politikai küzdelemben ezeket elpazaroljam.

Még meg szeretném azt jegyezni második pontban, hogy ugyanakkor azt rendkívül méltatlan eljárásnak gondolom, hogy - miután a Független Kisgazdapárt parlamenti frakciójának egy képviselõje, Lányi Zsolt, hihetetlen energiákat latba vetve vett részt ezeken a hatpárti tárgyalásokon, a Független Kisgazdapárt parlamenti frakciójának hivatalosan felkért szakértõje, Ravasz Károly úr még vasárnap is reggel fél tíztõl éjjel negyed tizenkettõig vett részt az egyeztetéseken, s az elõzõ héten a Kisgazdapárt frakciója teljes egészében támogatta a benyújtott törvényjavaslatot, nem a hatpárti egyezséget - ezen a héten hétfõn pedig megvonta ezt a támogatását.

Végül pedig egy mondatban annyit szeretnék mondani még, hogy ma a magyar sajtón belül valóban érzékelhetõk azok a jelenségek, hogy egyes, a mai kormányhoz közel álló értelmiségi csoportok közvetlen politikai és szakmai befolyást tartanak fenn az írott és elektronikus sajtóban. Mindazok, akik nem akarják a médiatörvényt, ennek a politikai befolyásnak a fenntartását szorgalmazzák annak a reményében, hogy amennyiben õk kerülnek politikai hatalomra, akkor saját szolgálatukba tudják állítani ezeket a médiaértelmiségieket. Ez a koncepció a Fidesz számára nem elfogadható. (Taps.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage