Torgyán József Tartalom Elõzõ Következõ

DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm szépen, elnök úr.

Igen tisztelt Képviselõtársaim! Úgy gondolom, hogy rendkívül elszomorító és tanulságos az, ami Deutsch Tamás frakcióvezetõ-helyettes úr felszólalásából következtetésként levonható.

A Független Kisgazdapárt frakciója ugyanis egy demokratikusan mûködõ frakció, ahol a tagok szavazata dönti el... (Zúgás és derültség.) a kialakítandó álláspontot.

Kétségtelen, hogy a Kisgazdapárt képviseltette magát a hatpárti tárgyalásokon, amikor azonban megismerte a hatpárti tár4gyalások konkrét eredményét, tehát azt, hogy egy olyan helyzetet teremtett a hatpárti tárgyalásokat vezetõ, vezénylõ szervezet, hogy a törvény szövegének csak egy részét tekintették át, mégis megelõlegezték már a törvényjavaslat egészére vonatkozó, késõbb kialakítandó álláspontot - hiszen emlékeztetnék mindenkit arra, ma 11 órakor, rövidesen kezdõdik a hatpárti tárgyalásnak egy további menete -, én úgy gondolom, ebben a helyzetben a kisgazdapárti frakciónak azt a döntését megkérdõjelezni, hogy mi több konkrét rendelkezését illetõen elfogadhatatlannak tartjuk a törvény szövegét, a képviselõi jogállásba való olyan durva beavatkozás, amelyet nekem vissza kell utasítanom, hiszen a képviselõi munkát csak a konkrét törvényszöveg értelmezése kapcsán tudjuk kialakítani.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage