Kertész Zoltán Tartalom Elõzõ Következõ

DR. KERTÉSZ ZOLTÁN (SZDSZ): Sepsey képviselõtársam több olyan témát vetett fel, amelyre reagálnom kell. Egyrészt a kárpótlási törvény vitájában az SZDSZ nem a kárpótlás szükségességét vitatta, hanem annak technikáját. Mécs Imre képviselõtársam többször is elmondta, hogy elõször a politikai sérelmeket, az élet elvesztését és a szabadság elvonását kellett volna kárpótolni. Én magam is többször hozzászóltam az akkori vitában.

A másik, azt mérlegelni, hogy hány embernek volt elõny, hánynak hátrány, azt hiszem, felesleges. A cél az lenne, hogy legalább újabb sérelmeket ne okozzunk, tehát mindenképpen véglegesen és megnyugtató módon kellene ezeket rendezni.

Az viszont, hogy a kárpótlási jegyek árfolyama ilyen alacsony, talán abból eredt, hogy mindenképpen az elsõdlegesen kárpótoltakat, tehát az alanyi jogon kárpótlási jeggyel rendelkezõket akarjuk elõnyben részesíteni. Minél inkább ezt akarjuk, annál inkább esik a kárpótlási jegyek árfolyama, természetesen a brókercégek is óvakodnak ilyen okok miatt.

Amiben viszont teljes mértékben egyetértek Sepsey képviselõtársammal, hogy a hathónapos határidõt a kárrendezések elbírálására mi is soknak tartjuk.

Köszönöm szépen.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage