Vastagh Pál Tartalom Elõzõ Következõ

DR. VASTAGH PÁL igazságügy-miniszter: Tisztelt Ház! Sajnos képviselõ úr én nem tudok azzal a már-már irodalminak mondott stílussal versenyezni, ahogyan ön az interpellációját elkezdte. Megpróbálok inkább szikárabban és szolidabban a tényekre hivatkozni.

Valóban, abban az összefüggésben, ahogyan ön - miután én elolvastam az Ön kérdéseit - ezeket feltette júniusban, abban a formában természetesen szükség lett volna az érintettek hozzájárulására. Más eset az, ami a költségvetési törvény részletes indokolására vonatkozik, hiszen ennek a nyilvánossága a dolog természeténél fogva jóval korlátozottabb. Ez az indokolás nem jelenik meg a Magyar Közlönyben, viszont elengedhetetlenül szükség van arra, hogy az Országgyûlés az ellenõrzõ szerepét érvényesíteni és gyakorolni tudja.

Tehát az Országgyûlés elõl ezt az adatot ily formában, ebben a formában - még egyszer hangsúlyozom -, nem személyre szólóan, hanem intézmény vezetõjére szólóan - minden olyan esetben megkaphatja képviselõ úr, amikor az intézmény egy intézményérõl és egy vezetõjérõl van szó. És ez nem személyhez kötött, hiszen idõközben, miután ön az interpellációját föltette, a személyben változás is következett be. Tehát a kérdés már nem ugyanarra a személyre irányul, hanem az intézmény vezetõjére irányul. Az illetmény megállapításának jogszabályi alapjai vannak, egy kormányrendelet szerint. Kérem, fogadja el válaszomat. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage