Varga Mihály Tartalom Elõzõ Következõ

VARGA MIHÁLY (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Ház! Tekintettel arra, hogy ez a kérdésem már a múlt héten elhangzott, amennyiben államtitkár úr - tudom, hogy Suchman Tamás hivatali elfoglaltsága miatt nem lehet jelen - úgy nyilatkozik, hogy írásban válaszol, azt el tudom fogadni.

Tisztelt Államtitkár Úr! Mint bizonyára ön elõtt is ismert, az ÁV Rt. 1994. július 1-jei hatállyal az átalakulási törvény alapján kísérelte meg létrehozni a Technika Kereskedelmi Részvénytársaságot. Ez a szándék azonban nem vezetett eredményre, a cégbíróság a cégbejegyzési kérelmet 1995 áprilisában elutasította.

A nyilvánosságot látott hírek szerint a Technika vállalat a folyamatos lesüllyedés állapotában van, mind pénzügyileg, mind gazdaságilag, mind üzletileg az ellehetetlenülés felé tart. Az elmúlt hónapok során a cég mûködõképességének helyreállítására vonatkozó erõfeszítések nem jártak sikerrel. A vállalatnak jelentõs adóhátraléka, tb-tartozása van, export- és külképviseleti tevékenységbõl szintén 10 millió forint fölötti tartozást halmozott föl, és kiszámíthatatlan a jelenleg folyó peres ügyek lezárásának hatása. A felszámolás beindításának veszélye a cég fölött állandósult.

Kérdezem a tisztelt államtitkár urat, milyen lépések történtek a cég veszteségeinek csökkentésére; továbbá van-e valamilyen elképzelés a vállalat átalakulására.

Tisztelettel várom válaszát. (Taps a jobb oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage