Baja Ferenc Tartalom Elõzõ Következõ

DR. BAJA FERENC környezetvédelmi és területfejlesztési miniszter: Tisztelt Képviselõ Úr! Nem igaz. Befejezhetném ezzel az egyetlenegy szóval is, de meg kell mondjam önnek, hogy ennek a dolognak a valószínûsége is kevés az eddigi tapasztalatok alapján.

Az nem vitathaó, hogy ezen a határszakaszon, ebben a térségben, jogellenesen ugyan, de osztrák állampolgárok szereztek földtulajdont; az sem vitás, hogy ezen a határszakaszon élénk forgalom van, tehát osztrák gazdák járnak ezen a határszakaszon. Ugyanakkor a határõrség és a vámõrség véleménye szerint - akiket megkérdeztünk errõl - nincs olyan típusú szállítás, amelyre a képviselõ úr utal, és bírom Nováky Balázs úr személyes ígéretét, hogy az elkövetkezendõ idõszakban, éppen a kérdéshez kötõdõen, még fokozottabban fogják ezt ellenõrizni.

Nem igaz tehát, nem szállítanak be Magyarországra szemetet, és nem is fognak beszállítani ilyen értelemben. Az elkövetkezendõ idõszakban - mivel a kérdésnek nyilván van alapja - a határõrség és a vámparancsnokság jobban oda fog figyelni a szállítmányok ellenõrzésére.

Köszönöm a figyelmet. (Taps az MSZP padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage