Bársony András Tartalom Elõzõ Következõ

BÁRSONY ANDRÁS (MSZP): Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Szeretném önt emlékeztetni arra, hogy több alkalommal megszegte azt a szabályt, amelyet a mai tárgyaláskor alkalmaztunk. Az egyik, hogy Torgyán képviselõ úr után nem adott szót kormánypárti képviselõnek, jóllehet többen megnyomták a gombjukat. Ez az egyik megjegyzésem.

A másik: úgy gondolom, az elõzõ megjegyzés rendreutasítást követelt volna. (Taps az ellenzéki pártok soraiból. - Közbekiáltás az ellenzéki padsorokból: Igaz akkor is!) Ami pedig azt illeti, ha valaki nem tudja a harcoló és nem harcoló alakulatokat egymástól megkülönböztetni, annak lehet, hogy a választók akaratából helye van a parlamentben, de e téma vitájában önmegtartóztatást kellene alkalmaznia.

Aki úgy gondolja, hogy a mosoly, amely itt, ebben a teremben több képviselõ arcán megjelent, az a témának szólt, az téved. A mosoly a témát felelõtlenül kezelõ képviselõnek szólt, aki összetéveszti a békefenntartó akciót egy egyszerû szatócsbolti üzlettel, aki úgy gondolja, hogy nemzeti tragédiák befejezését célzó akció áldozatait saját politikai ambíciói céljául használhatja fel. Köszönöm a figyelmüket. (Taps a bal oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage