Schamschula György Tartalom Elõzõ Következõ

DR. SCHAMSCHULA GYÖRGY (MDF): Köszönöm, elnök asszony. Elõször talán Francz Rezsõ úrnak tennék fel kérdést. Meg kell nyugodni, már nincs lövöldözés Barcs szomszédságában, úgy néz ki, nem is lesz, mert megvédik az amerikaiak Barcsot, nem kell ahhoz 500 magyar.

De ha már ennyire kiáll a magyar katonák kiküldése mellett Francz képviselõ úr, akkor miért nem fogta a vadászpuskáját... (Zaj. - Pfujolás a bal oldalról.).., miért nem ment ki a barcsi hídhoz, amikor a szerb fenyegetés megjelent? A horvátok nem jobb fegyverzettel álltak ellen a szerb csapatoknak Szlavóniában. Ha ennyire odavolt a bátorságtól, akkor miért akart elmenekülni teli tank benzinnel? (Folyamatos zaj. -Hangos lábdobogás közepette közbekiáltás a bal oldalról: Szégyen!)

A másik, amit szeretnék mondani, Szabad György képviselõtársamnak szól. Kérem szépen, könnyû bátornak lenni a parlamentbõl. De ha a képviselõtársamnak volna egy 20 éves fia... (Közbeszólás a bal oldalról: Van!)... - kérdezem én - odaküldené-e most a boszniai fenntartó csapatokhoz? (Zaj. - Taps az MDF soraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage