Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Frakcióvezetõ úr, egy kérdés van, amit tisztáznunk kell, ez pedig az, hogy a név szerinti szavazás a mai fõszámokra vagy a végsõ szavazásra vonatkozik? (Dr. Szájer József: A végszavazásra.)

Akkor kérem a tábla beállítását. Tehát Selmeczi Gabriella 246. pontban szereplõ javaslatáról az általános szabályok szerint szavazunk. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés 104 nem szavazattal, 142 igen szavazattal, 81 tartózkodás mellett a módosító javaslatot nem fogadta el.

(22.50)

A 246/2/1., a 246/3/1., a 376/1/1., az 527/2/1., az 527/4/1., az 553/0/1. pontokban a kulturális bizottság azt kezdeményezi, hogy egyes színházak tervezési elõirányzatai a Mûvelõdési Minisztériumnál kerüljenek megtervezésre. A javaslatot a költségvetési bizottság nem támogatja. S a tisztelt Országgyûlés. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés 199 igen szavazattal, 56 ellenszavazattal szemben és 71 tartózkodás mellett a módosító javaslatot elfogadta.

A 250. és az 557. pontokban Csizmár Gábor és Horn Gábor a közoktatási intézményrendszer átalakításának segítésére kívánnak új elõirányzatot létesíteni. A javaslatot az oktatási bizottság támogatja, a többi nem. S a tisztelt Országgyûlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés 204 nem szavazattal, 48 igen szavazattal szemben, 64 tartózkodás mellett a módosító javaslatot nem fogadta el.

A 261. pontban Mádi László területi kiegyenlítést szolgáló fejlesztési célú támogatások elõirányzatát 2 milliárd forinttal kívánja megemelni.

A javaslatot egyik bizottság sem támogatja. S a tisztelt Országgyûlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés 201 nem szavazattal, 85 igen szavazattal szemben 32 tartózkodás mellett a módosító javaslatot nem fogadta el.

A 263/0/1., a 264/0/1., a 265/0/1., illetõleg a 264., 265. és a 266. pontokban Gyuricza Béla a) és b) változatban a Magyar Honvédség gépesített hadtestének, repülõ- és légvédelmi hadtestének, illetõleg központi rendeltetésû szervezetek parancsnokságának és alárendeltjeinek mûködési költségvetését kívánja megemelni.

Elõször az a) változatot teszem fel szavazásra a 263/0/1., a 264/0/1. és a 265/0/1. pontok szerint. A javaslatot a bizottságok nem támogatják. S a tisztelt Országgyûlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés 229 nem szavazattal, 87 igen szavazattal szemben, 10 tartózkodás mellett a módosító javaslatot nem fogadta el.

Most a b) változatot teszem fel szavazásra a 264., 265. és a 266. pontok szerint. A javaslatokat a bizottságok nem támogatják. S a tisztelt Országgyûlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés 227 nem szavazattal, 66 igen szavazattal szemben, 29 tartózkodás mellett a módosító javaslatot nem fogadta el.

A 269. pontban Selmeczi Gabriella a védõnõi hálózat fejlesztésére kíván új elõirányzatot biztosítani. A szociális bizottság támogatja, a többi nem. S a tisztelt Országgyûlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés 194 nem szavazattal, 101 igen szavazattal szemben, 20 tartózkodás mellett a módosító javaslatot nem fogadta el.

A 272. pontban Pusztai Erzsébet az állami szociális intézetek mûködési költségvetésében a dologi kiadások megemelését kezdeményezi. A szociális bizottság támogatja, a többi nem. S a tisztelt Országgyûlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés 196 nem szavazattal, 96 igen szavazattal szemben, 21 tartózkodás mellett a módosító javaslatot nem fogadta el.

A 276. pontban Pusztai Erzsébet a családvédelmi hálózat fejlesztésére 40 millió forintos elõirányzatot kíván létrehozni. A szociális bizottság támogatja, a többi nem. S a tisztelt Országgyûlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés 199 nem szavazattal, 103 igen szavazattal szemben, 18 tartózkodás mellett a módosító javaslatot nem fogadta el.

A 277. pontban Kósa Ferenc a hajléktalanok ellátásának dologi kiadásait kívánja megemelni. A javaslatot a bizottságok nem támogatják. S a tisztelt Országgyûlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés 197 nem szavazattal, 81 igen szavazattal szemben, 38 tartózkodás mellett a módosító javslatot nem fogadta el.

A 278. pontban Rusznák Miklós a falugondnok fejlesztésére biztosított elõirányzatot 150 millió forinttal kívánja megemelni. A környezetvédelmi bizottság támogatja, a többi nem. S a tisztelt Országgyûlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés 201 nem szavazattal, 102 igen szavazattal, 15 tartózkodás mellett a módosító javaslatot nem fogadta el.

A 278/1. pontban Csépe Béla és Mészáros Gyula a magyar hadigondozott világtalálkozó megrendezésére 30 millió forintos elõirányzatot kívánnak biztosítani. A javaslatot a bizottságok nem támogatják. S a tisztelt Országgyûlés. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés 222 nem szavazattal, 83 igen szavazattal szemben, 8 tartózkodás mellett a módosító javaslatot nem fogadta el.

A 279. pontban Szabad György a korábbi években indított célelõirányzatok körében egészségügyi mûszercsere érdekében 12 millió forintos rendkívüli elõirányzatot kezdeményez. A javaslatot a bizottságok nem támogatják. S a tisztelt Országgyûlés! Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés 220 nem szavazattal, 88 igen szavazattal szemben, 11 tartózkodás mellett a módosító javaslatot nem fogadta el.

A 283. és a 473. pontban Csapody Miklós és képviselõtársai a Budai Várnegyed beruházási célprogramjának terhére a külföldön élõ magyarok ellátását segítõ alapítvány dologi kiadásainak emelésére tesznek javaslatot. A költségvetési, a külügyi és a szociális bizottság támogatja, a gazdasági és az emberi jogi bizottság nem. S a tisztelt Országgyûlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés 197 igen szavazattal, 91 ellenszavazattal szemben, 30 tartózkodás mellett a módosító javaslatot elfogadta.

(23.00)

Képviselõtársaim! Nagyobb csendet kérek!

A 285. és 286. pontokban egymás mellett is elfogadható módosító javaslatok találhatók a Nemzeti Ifjúsági és Szabadidõ Sport Életmódért Alapítvány támogatására.

Elõször Orbán Viktor és Deutsch Tamás javaslatát teszem fel szavazásra az ajánlás 285. pontja szerint. A szociális bizottság támogatja, a többi nem. És a tisztelt Országgyûlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés 191 nem szavazattal, 102 igen szavazattal szemben, 27 tartózkodás mellett a módosító javaslatot nem fogadta el.

Most Pusztai Erzsébet javaslatát teszem fel szavazásra az ajánlás 286. pontja szerint. A szociális bizottság támogatja, a többi nem. És a tisztelt Országgyûlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés 200 nem szavazattal, 103 igen szavazattal szemben, 13 tartózkodás mellett a módosító javaslatot nem fogadta el.

A 292/0/1. pontban Semjén Zsolt és Sándorffy Ottó a szülõotthonok támogatására 350 millió forintos rendkívüli elõirányzatot kívánnak biztosítani. A javaslatot egyik bizottság sem támogatja, de a Független Kisgazdapárt képviselõcsoportja kéri a szavazást. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e a módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés 222 nem szavazattal, 84 igen szavazattal szemben, 17 tartózkodás mellett a módosító javaslatot nem fogadta el.

A 307. pontban Kósa Lajos a települések egészséges ivóvízzel történõ ellátásának beruházási célprogramjához 2 milliárd forintos elõirányzatot kíván biztosítani. A javaslatot a bizottságok nem támogatják. És a tisztelt Országgyûlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés 226 nem szavazattal, 90 igen szavazattal szemben, 9 tartózkodás mellett a módosító javaslatot nem fogadta el.

A 313. pontban Kósa Lajos a 4. számú fõút bõvítéséhez 1 milliárd forintos új elõirányzatot kíván létrehozni. A javaslatot egyik bizottság sem támogatja. És a tisztelt Országgyûlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés 225 nem szavazattal, 86 igen szavazattal szemben, 11 tartózkodás mellett a módosító javaslatot nem fogadta el.

A 318. és a 319. pontokban Szabad György a kárpótlási földkimérésre, illetõleg az ingatlanok bejegyzésének gyorsítására a földhivatalok, földmérési és távérzékelési intézetéhez további elõirányzatokat kíván biztosítani. A javaslatot a mezõgazdasági bizottság támogatja, a többi nem. És a tisztelt Országgyûlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés 191 nem szavazattal, 112 igen szavazattal szemben, 20 tartózkodás mellett a módosító javaslatot nem fogadta el.

A 331. pontban Bogárdi Zoltán az Európai Közösséghez való csatlakozás feltételeinek biztosítását tartalmazó ágazati célelõirányzat megemelését kezdeményezi. Az integrációs bizottság támogatja, a többi bizottság nem. És a tisztelt Országyûlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés 216 nem szavazattal, 89 igen szavazattal szemben, 12 tartózkodás mellett a módosító javaslatot nem fogadta el.

Az ajánlás 339/0/1. pontjában a költségvetési bizottság a normatív támogatások körében a mezõgazdasági és élelmiszeripari exporttámogatás 1,3 milliárd forintos csökkentését kezdeményezi. Az MSZP képviselõcsoportja a kormány támogatott módosító javaslatáról külön szavazást kért. A módosító javaslatot a bizottságok nem támogatják. És a tisztelt Országgyûlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés 225 nem szavazattal, 84 igen szavazattal szemben, 15 tartózkodás mellett a módosító javaslatot nem fogadta el.

A 341. pontlban K. Csontos Miklós az agrárpiaci támogatás és az állami felvásárlás támogatása elõirányzatának megemelését kezdeményezi. A javaslat nem kapta meg a szükséges bizottsági támogatást, de a Független Kisgazdapárt képviselõcsoportja kérésére az Országgyûlés szavaz a javaslatról. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e a módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés 235 nem szavazattal, 83 igen szavazattal szemben, 5 tartózkodás mellett a módosító javaslatot nem fogadta el.

A 368. pontban Sasvári Szilárd a magánerõs lakásépítés elõirányzatának megemelését kezdeményezi. A javaslatot egyik bizottság sem támogatja. És a tisztelt Országgyûlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés 228 nem szavazattal, 84 igen szavazattal szemben, 7 tartózkodás mellett a módosító javaslatot nem fogadta el.

A 373. és a 445. pontokban Büky Dorottya és képviselõtársai a Nemzeti Kulturális Alap 800 millió forintos támogatására tesznek javaslatot, az EB Rt. biztosítási tevékenységébõl eredõ fizetési kötelezettség terhére. A kulturális bizottság támogatja, a többi nem. És a tisztelt Országgyûlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés 189 nem szavazattal, 85 igen szavazattal szemben, 45 tartózkodás mellett a módosító javaslatot nem fogadta el.

A 393/1. pontban Soós Gyõzõ és Keller László a felsõoktatási integrációhoz biztosított dologi kiadások csökkentését kezdeményezik. A javaslatot az elõterjesztõk és a bizottságok támogatják, de az SZDSZ képviselõcsoportja kezdeményezésére külön szavaz errõl az Országgyûlés. Kérdezem, a tisztelt Ház elfogadja-e a módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés 166 igen szavazattal, 153 ellenszavazattal szemben, 7 tartózkodás mellett a módosító javaslatot elfogadta.

(23.10)

A 394. pontban Dobos Krisztina a felsõoktatási tankönyvkiadásnál az ellátottak tankönyv- és jegyzetvásárlásának támogatására 415 millió forint elõirányzatot javasol. A javaslat egyik bizottságtól sem kapta meg a szükséges támogatást, de az MDF képviselõcsoportja szavazást kért róla.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e a javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés 230 nem szavazattal, 86 igen szavazattal szemben, 10 tartózkodás mellett a módosító javaslatot nem fogadta el.

A 411. pontban Kovács Kálmán a háromezer lakos alatti települések pedagógusainak letelepedéséhez 1,2 milliárd forintos elõirányzatot kíván biztosítani. A javaslatot a bizottságok nem támogatják, de a KDNP képviselõcsoport kérésére szavazunk róla.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e a javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés 235 nem szavazattal, 85 igen szavazattal szemben, 9 tartózkodás mellett a módosító javaslatot nem fogadta el.

A 411/1., illetõleg a 482/1. pontokban Sepsey Tamás az Ópusztaszeri Emlékpark mûködési célú kiadásainak támogatására kíván elõirányzatot biztosítani a Magyar Rádiótól történõ elvonással. A javaslatot egyik bizottság sem támogatja. És a tisztelt Országgyûlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés 232 nem szavazattal, 83 igen szavazattal szemben, 12 tartózkodás mellett a módosító javaslatot nem fogadta el.

A 411/1/1. pontban és a 453/1/5. pontban a kulturális bizottság a székesfehérvári királysírok konzerválásához 36 millió forintos elõirányzatot biztosít. A javaslatot a költségvetési bizottság nem támogatja. És a tisztelt Országgyûlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés 194 nem szavazattal, 115 igen szavazattal szemben, 17 tartózkodás mellett a módosító javaslatot nem fogadta el.

A 426/0/1. pontban Semjén Zsolt és Sándorffy Ottó a budapesti Rózsák terei katolikus templom rekonstrukciójára 150 millió forintos elõirányzatot javasolnak. Az indítvány nem kapta meg a szükséges bizottsági támogatást, de a Független Kisgazdapárt képviselõcsoportja kérésére szavazunk róla.

Kérdezem, a tisztelt Ház elfogadja-e a módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés 210 nem szavazattal, 96 igen szavazattal szemben, 20 tartózkodás mellett a módosító javaslatot nem fogadta el.

A 434/1. pontban Soós Gyõzõ és Keller László a Magyar Alkotómûvészeti Közalapítvány elõirányzatának csökkentését kezdeményezi. A javaslatot a kulturális bizottság kivételével a többi eljárt bizottság támogatja. Ez az indítvány része a kormány által támogatott javaslatsornak, de az SZDSZ indítványára külön szavaz róla a Ház.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e a javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés 157 nem szavazattal, 156 igen szavazattal szemben, 12 tartózkodás mellett a módosító javaslatot nem fogadta el. (Zaj.)

A 435. pontban Deutsch Tamás és Németh Zsolt a Hungária Televízió közalapítványi támogatását javasolják megemelni. A javaslatot egyik bizottság sem támogatja. És a tisztelt Országgyûlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés 233 nem szavazattal, 79 igen szavazattal szemben, 13 tartózkodás mellett a módosító javaslatot nem fogadta el.

A 440. pontban Isépy Tamás és Sasvári Szilárd a Magyar Könyvalapítvány mûködési célú támogatásaira kívánnak fedezetet biztosítani. A javaslatot egyik bizottság sem támogatja. És a tisztelt Országgyûlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés 238 nem szavazattal, 82 igen szavazattal szemben, 6 tartózkodás mellett a módosító javaslatot nem fogadta el.

A 441. pontban Sasvári Szilárd és Isépy Tamás a Mûvészeti és Szabad Mûvelõdési Alapítvány kiadásaihoz 300 millió forintos új elõirányzatot kívánnak biztosítani. A javaslatot egyik bizottság sem támogatja. És a tisztelt Országgyûlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés 235 nem szavazattal, 84 igen szavazattal szemben, 4 tartózkodás mellett a módosító javaslatot nem fogadta el.

A 442/1. és a 482/3. pontokban Sepsey Tamás a honfoglalás 1100 éves évfordulója megünneplésének elõkészítéséhez kapcsolódó múzeumi rekonstrukcióhoz kíván további fedezetet biztosítani. A javaslatot a bizottságok nem támogatják. És a tisztelt Országgyûlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés 228 nem szavazattal, 89 igen szavazattal szemben, 14 tartózkodás mellett a módosító javaslatot nem támogatja.

A 443/0/1., 453/1/1., 455/1/1., 457/0/1., 457/0/2. pontokban a környezetvédelmi bizottság a székesfehérvári királysírok konzerválására, a turisztikai célelõirányzat emelésére, a "Vendégségben Magyarországon" rendezvény célelõirányzatára, illetõleg az Eurogitesz Iroda mûködtetésére kíván fedezetet teremteni.

A javaslatokat egyik bizottság sem támogatja. És a tisztelt Országgyûlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés 215 nem szavazattal, 87 igen szavazattal szemben, 28 tartózkodás mellett a módosító javaslatot nem fogadta el.

(23.20)

A 462/0/1. pontban a környezetvédelmi bizottság az Alföld idõszerû környezetvédelmi és területfejlesztési feladatainak elõirányzatát kívánja megemelni. A gazdasági és a mezõgazdasági bizottság támogatja, a többi bizottság nem.

A tisztelt Országgyûlés elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés 178 nem szavazattal, 123 igen szavazattal szemben, 22 tartózkodással a módosító javaslatot nem fogadta el.

A 463/1. pontban Csépe Béla az Országos Mûemlékvédelem többletfeladataihoz 300 millió forintos rendkívüli elõirányzatot javasol. A javaslatot egyik bizottság sem támogatja.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e a

módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak!

(Szavazás.)

Az Országgyûlés 240 nem szavazattal, 86 igen

szavazattal szemben, 3 tartózkodás mellett a

módosító javaslatot nem fogadta el.

Az 502. pontban Pusztai Erzsébet a népegészségügyi intézetek mûködési költségvetése bevételi elõirányzatainak megemelését indítványozza. A javaslatot egyik bizottság sem támogatja.

A tisztelt Országgyûlés elfogadja-e a módosító

javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) A z O r s z á g g y û l é s 2 2 6 n e m s z a v a z a t t a l , 8 8 i g e n s z a v a z a t t a l s z e m b e n , 9 t a r t ó z k o d á s m e l l e t t a m ó d o s í t ó j a v a s l a t o t n e m f o g a d t a e l .

Az 514. pontban Hodosán Róza és képviselõtársai a vám- és importbefizetések bevételi elõirányzatai megemelésére tesznek javaslatot. A bizottságok nem támogatják.

A tisztelt Országgyûlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés 184 nem szavazattal, 88 igen szavazattal szemben, 44 tartózkodás mellett a módosító javaslatot nem fogadta el.

Az 515/0/2. pontban Gaál Gyula és Ungár Klára ugyancsak a vám- és importbefizetések bevételi elõirányzatát kívánja megemelni 10 milliárd forinttal. Indítványukat a gazdasági bizottság támogatja, a költségvetési bizottság nem.

És a tisztelt Országgyûlés? Kérem, szavazzanak!

(Szavazás.) A z O r s z á g g y û l é s 2 1 3 n e m s z a v a z a t t a l , 7 9 i g e n s z a v a z a t t a l s z e m b e n , 3 3 t a r t ó z k o d á s m e l l e t t a m ó d o s í t ó j a v a s l a t o t n e m f o g a d t a e l .

Az 521/0/1. pontban Gaál Gyula és Ungár Klára a személyi jövedelemadó- bevétel elõirányzatát 15 milliárd forinttal kívánja csökkenteni. (Gaál Gyula jelentkezik.) Megadom a szót.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage