Karakas János Tartalom Elõzõ Következõ

KARAKAS JÁNOS (MSZP): Barkóczy úrtól kérdezném, hogy vajon tisztességes befejezés lenne-e, hogyha mondjuk egy Pest közeli állami gazdaság maradék földterületét maradéktalanul ki is osztanák úgy, hogy mondjuk egy ezres tehenészeti telep ott marad föld nélkül, szabadon, árván. Szerintem igazságtalan lenne. Mint ahogy igazságtalan volt az is megítélésem szerint, hogy jó néhány ilyen telep jutott ilyen sorsra; igazságtalan volt az is, hogy - szintén állami gazdasági vagy termelõszövetkezeti példát tudok mondani - több száz hektár nagy értékû ültetvény ment tönkre, mert megkapták kárpótlásba a földet, és azóta ott áll, parlagon. Akkor, amikor sírunk, hogy nincs almatermés, tönkrementek az ültetvények Szabolcsban, Pest határában 200 hektár 10 éves, fiatal, gyönyörûen termõ ültetvényt tettek tönkre - illetve nem mûvelték, így ment tönkre.

Kérem, ezek 70 százalékos állami támogatásból létestültek, az én pénzembõl is, meg az önébõl is. Ez nem kár? Ez nagyon nagy kár.

Ennek a tisztes lezárása érdekében ezeket az anomáliákat nem lenne szabad még tovább növelni. Úgy érzem, hogy valahol sosem tudunk a végére jutni, újabb és újabb sérelmeket okozunk egymásnak. Úgy érzem, valahol most már az ésszerûségnek kellene elõjönni ebben a témában is. (Taps a bal oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage