Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Tisztelt Országgyûlés! Megkérem képviselõtársaimat, foglalják el helyüket minél nagyobb számban, mert határozathozatalok következnek.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik az Állami Számvevõszék 1994. évi tevékenységérõl szóló országgyûlési határozati javaslat határozathozatala. Az elõterjesztést H/1602. számon, a költségvetési bizottság ajánlását pedig H/1602/1. számon kapták kézhez képviselõtársaim.

Emlékeztetem a tisztelt Országgyûlést, hogy az általános vitában módosító javaslat nem érkezett, így a részletes vitára nem kerül sor. Az országgyûlési határozati javaslat elfogadásáról kell döntenünk. Kérdezem, van-e ezzel kapcsolatosan bárkinek észrevétele. (Nincs.) Nincs.

Tisztelt Országgyûlés! A határozathozatal következik. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy elfogadja-e az Állami Számvevõszék 1994. évi tevékenységérõl szóló országgyûlési határozati javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 214 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül, 1 tartózkodás mellett az országgyûlési határozati javaslatot elfogadta.

Megkérdezem a képviselõcsoportokat, kívánják-e szavazatukat megindokolni. (Derültség, közbeszólások: Név szerint!) Nem - segítenek jegyzõ képviselõtársaim.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik a Magyar Köztársaság 1996. évi költségvetésérõl szóló törvényjavaslat részletes vitájának újbóli megnyitása. Az elõterjesztést T/1456. számon kapták kézhez képviselõtársaim. (Kis Zoltán államtitkár beszélget Orosz Sándorral.) Államtitkár úr, ha a szavazáson nem volt jelen, akkor kérem, legalább a további szavazásokat ne zavarja. (Derültség.) Kiosztásra került a költségvetési bizottság T/1456/525. számú módosító javaslata, amelynek benyújtását a szavazási eljárás egyes mozzanatai indokolják.

Megkérdezem a bizottság elnökét, kívánja-e a bizottság javaslatát szóban is indokolni. (Igen.) Megadom a szót Kádár Béla elnök úrnak.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage