Elnök Tartalom Elõzõ

ELNÖK: Köszönöm szépen. Tisztelt Országgyûlés! A költségvetési bizottság módosító javaslatának 1. pontja a következõket tartalmazza: "A Mûvelõdési és Közoktatási Minisztériumnál az egyéb beruházásokra fordítható felhalmozási kiadások 2,6 milliárd forinttal csökkennek. Ugyanakkor a Pénzügyminisztériumnál a költségvetési befizetések bevételi elõirányzata a központi költségvetési szerveknél ugyancsak 2,6 milliárd forinttal csökkenne."

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy egyetért-e a módosító javaslattal. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 217 igen, 9 ellenszavazat és 9 tartózkodás mellett a módosító javaslatot elfogadta.

A módosító javaslat 2. pontjában a költségvetési bizottság azt kezdeményezi, hogy a miniszterelnökségnél képzett költségvetési általános tartalék 1,55 milliárd forinttal csökkenjen. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy egyetért-e a módosító javaslattal. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 217 igen, 11 ellenszavazat és 4 tartózkodás mellett a módosító javaslatot elfogadta.

A bizottság az ajánlás 4. pontjában kezdeményezi, hogy a módosító javaslat 1. és 2. melléklete szerint a fejezetek összesített kiadásait és bevételeit, valamint a központi költségvetés kiadási és bevételi fõösszegét és a hiány összegét az Országgyûlés fogadja el. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy egyetért-e az indítvánnyal. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 220 igen, 13 ellenszavazat és 2 tartózkodás mellett a módosító javaslatot elfogadta.

(02.40)

A módosító javaslat 3. pontjában a költségvetési bizottság azt kezdeményezi, hogy a törvényjavaslat 1. §-a a következõk szerint módosuljon. Az 1996. évi központi költségvetés kiadási fõösszegét a 2. §-ban foglalt adósságtörlesztési kiadások nélkül 2 086 574,2 millió forint, bevételi fõösszegét 1 953 960,6 millió forint, hiányát 132 613,6 millió forintban állapítsa meg. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy egyetért-e a költségvetési bizottság indítványával. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 220 igen szavazattal, 14 ellenszavazattal, tartózkodás nélkül az indítványt elfogadta.

Tisztelt Országgyûlés! Képviselõtársaim kézhez kapták a költségvetési bizottság tájékoztatóját T/1456/525. számon. A Házszabály 121. § (5) bekezdése értelmében a részletes vitát újból megnyitom és elnapolom. A fejezeten belüli módosító javaslatok megtárgyalására várhatóan jövõ szerdán kerül sor.

Tisztelt Országgyûlés! Tegnap elkezdett ülésnapunkat bezárom. Ma délelõtt 9 órakor kezdõdik ülésünk 3. ülésnapja. Mindenkinek jó pihenést kívánok. (Taps.)

(Az ülésnap 2 óra 46 perckor ért véget.)

Az ülés jegyzõkönyvének teljes és szöveghû anyagát a Magyar Gyorsírók és

Gépírók Országos Szövetségének beszédgyorsíró szolgálata készítette

(1066 Budapest, Dessewffy u. 9. Tel./Fax: 111-76-86)

Tartalom Elõzõ

Eleje Homepage